Vihdoinkin kaikki samassa paketissa !

11 kommenttia

http://www.finlux.com/suomi/

Tai ainakin melkein. Me kaapelitalouksien ihmiset joudumme vielä odottamaan ensi vuoteen.

  
 • Makuja on monia. Itse en löydä mainostekstin perusteella paljon järkeä kyseisestä laitteesta:

  Musiikki- ja elokuva-arkisto? Pitäisikö minun tallentaa sadat CD-, DVD-ja vinyylilevyni tv:n kovalevylle? Ei ikipäivänä, erilliset DVD- ja vinyylisoittimeni hoitavat asian paljon järkevämmin. Ja mihin tarvitsen MP3-soitinta kotona?

  Ja vaikken Finlux-"superdigi-tv:n" nettiyhteyksiä olekaan päässyt testaamaan, uskon, että PC:lläni on todennäköisesti paljon järkevämpää hoitaa tietoliikenne. Käytä nyt siinä nettiä ja sähköpostia samalla kun muut perheenjäsenet haluavat katsoa telkkaria.

  "Lisävarusteena kamerapuhelin"??? Kuka innostuu moisista lisävarusteista? Kännyllä tuo puhuminenkin onnistuu helpommin.

  On aivan turha tehdä viihdelaitteista ja varsinkin televisioista liian tietokonemaisia monitoimikoneita. Tv hankitaan yleensä ainostaan tv-ohjelmien helppoa katselua varten - ja sellaisena se käsittääkseni halutaan myös pitää. Kovalevy tv-ohjelmien tallennusta varten on tosin OK, mutta siinäpä tuo lisälaitteiden tarve usein onkin.

  Lisäksi Finlux on perinteinen kuvaputkikone - iso, painava ja hankala sijoittaa. Nyt pitäisi jo olla plasma- tai LCD-ruutu heittää kehiin. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että nyt ei Finluxilla ole mietitty asiaa loppuun asti - haaskaavat resurssejaan liian vaikeasti myytäviin laitteisiin.

    
 • Tämä Finluxin Superdigitelevisio ei ehkä ole vielä se mitä haluamme, mutta suunta on oikea ja selvä. Analogilähetysten loputtua voimme pian nauttia tarkkapiirtotelevisiokuvaa nettiyhteyden kautta, joka on langallinen tai langaton. En usko menevän hirveän kauan, kun meille tarjotaan gigabittiluokan nettiyhteyksiä, nykynettiyhteyksien hinnalla. Televisio ja Internet sulautuvat muun elektroniikan kanssa IP-osoitteelisiksi päätteiksi. Ehkä emme halua kotitemppelillämme surfata netissä, mutta televisiolähetyksiä HDTV-tarkkuudella tulemme katsomaan. Ehkä alkuun srteming-lähetyksinä, mutta kauenpana tulevaisuudessa jopa lataamme vuokra-elokuvat tiedostoina kotiimme sekunneissa.
  Unohtuiko "nauhoittaa" formulat. Voimme piankin kännykällämme ottaa yhteyden televisioomme ja laittaa sen tallentamaan haluamamme ohjelman kovalevylle. Kätevä toiminto kun sunnuntaina ajamme mökiltä kotiimme ja haluamme katsoa päivällä ajetut Formulat sitten perillä.
  Edellinen kirjoittaja ihmetteli mitä hän kotona MP kolmosilla tekee. Vähän ajan kuluttua tuskin voit ostaa musiikkia levykaupasta. Ainoa keino on ostaa musiikki netistä ja tallentaa se tietokoneelle, kännykkään, televisioon... mikä se sitten onkin? Tulee olemaan vaikea tehdä eroa näille laitteille. Ovat vain erikokoisia ja -näköisiä. Eikä mikään niistä toimi ilman nettiyhteyttä ja IP-osoitetta.
  Ehkä HTV:n visioissa nähdään asia myös näin, koska DigiTV ja Internetyhteys ovat molemmat nyt nimeltään yksi ja sama: Welho.

    
 • Voi Pyhä Sylvi! Ongelle ei oikein enää pääse, jos en lähde metsään vaeltamaan, taidan kaivautua autotalliin. Ja jätän kännykän sisälle.

    
 • Mitä pyhää Sylvissä?
  Loppujen lopuksi loppukäyttäjä ei välttämättä huomaa mitään oikeastan muuttuneen. Meille lienee aivan sama mikä on informaation välitystekniíkka, kunhan se toimii on hyvänlaatuista.
  Vaikka kaukosäätimesi tulee käyttämään Uwb:tä (Ulrta Wide Banwitch) ja sillä on IP-osoite, toimii se kuin nykyinen infrapunateknologialla toteutettu versiokin. Tosin niille, jotka haluvat siihen mitä mielikuvituksellisimpia lisätoimintoja, niitä saavat. Useimmat varmasti vain katsovat televisiota ja purnaavat, että onpa tylsää ohjelmaa, mutta ne, jotka haluavat pitää sitä kodin informaatioteknoligian keskusnäyttölaitteena, tulevat niin tekemään. Itsekin tulen olemaan passiivinen katselija, mutta varsinkin nuorempi sukupolvi tulee käyttämään sitä kuin me tietokonetta nyt ja paljon enemmänkin. Vaikka katsoen mökin Web-kamerasta, että kaikki on hyvin tai minkälainen sää siellä on. Ja vaikka Hesari tulisi puolet halvemmaksi tilattuna "nettipäätteeseen", minä luen paperiversiota. Moni tulee kuitenkin valitsemaan elektronisen version, jota voi lukea vaikka busissa tai junassa edessä olevalta päätteeltä. Tekniikka tähän alka olla kypsää, mutta markkinoiden hitaustekijät pitävät huolen, ettei muutos ole äkkinäisen nopea.

    
 • Tuli sellainen olo, että pitäisikö sitä sitten lähteä kauppaan? :smile: Tuo on juuri kuin minulle tehty. Jos se on vielä helppokäyttöinenkin...

    
 • Tuossahan on kuitenkin erillinen boksi - miten se muka poikkeaa kuin markkinointimielessä tavallisesta digibpoksista.
  Ja vielä kun merkkinä on Finlux, merkki joka on kuulemma onnistunut mm sössimään kuvasuhdeautomatiikkansa totaalisti.
  Ja ainakin aikaisemmin, jos oli vaikeuksia katsoa NTSC DVD-levyä, niin syyllinen oli 99% todennäköisyydellä tälläinen "kotimainen" TV - en tiedä ovat osanneet jo tehdä 60Hz pal taajuttta tukevia televisioita.

    
 • Hintaluokka noin suunnilleen?

    
 • Tuolla Finluxin sivullahan luki, että tämä supedigitv-härveli tulee maaliskuussa myyntiin LCD-televisiona.

    
 • Kiinnostaa kovasti joten vielä kerran, kuinkas paljon tommonen tulee tai ehkä voisi tulla maksamaan? Suunnilleen...

    
 • Olen edelleen sitä mieltä, että eri laitteiden ja hirveän toimintomäärän niputtaminen yhteen ei ole se, mitä ihmiset haluavat. En halua olla - enkä tietenkään pysty olemaan - kehityksen jarru enkä pessimisti, mutta sen verran on tullut elämää ja tekniikan kehitystä nähtyä. että realismin tajuakin on ehkä hitusen matkalta tarttunut.

  Teknologiahuuman sokaisemat visioivat myös mielellään "tulevaisuudesta", "lähitulevaisuudesta" ja "jostain aikavälistä", jotka ovat kaikki erittäin suhteellisia aikamääreitä. Käytäntö on kuitenkin aivan toista. Vuosia vierii ja paljon ennenkuin esim. Peccavin hehkuttamat asiat ovat arkipäivän todellisuutta ja siihen mennessä myös informaation pakkaus-, siirto-, tallennus- ja esitysjärjestelmät ja -laitteet kehittynevät radikaalisti, nykyisten auttamatta vanhentuessa.

  Joten en edelleenkään usko tarvitsevani MP3-soitinta kotiini. Uskon hakevani musiikkia levykaupasta ja elokuvia vuokraamosta vielä pitkään - mikä on myöskin hyvin suhteellinen käsite.

    
 • Hinnoista valmistaja antoi messujen aikaan seuraavanlaiset arviot:
  Finlux superdigi-tv:n hintataso on noin 2000 Euroa kuvaputki-versiona ja noin 3000 euroa LCD-televisiolla. Lisävarusteena siihen on saatavilla TV-puhelin -varustus ja langaton näppäimistö.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit