LG RZ-42PX11

2 kommenttia

Ostin kyseisen plasman ja nyt pitäisi saada kuvan ja värien asetukset kohdilleen. TM:n testissä käskettiin käyttämään tv:n testikuvaa, mutta kun sellaista ei enää tule miltään kanavalta! Eli osaisiko joku kertoa, miten toimin esim. silmämääräisesti?

  
  • Vanha tuttu ropleema.
    Eiköhän se kuva ole kohdallaan silloin kun kuva näyttää omissa silmissä hyvältä - ei siinä tarvita mitään muuta kuin kuva mahdollisimman hyvältä kuvalähteeltä... esim. DVD.

      
  • Markkinoilla on testi-DVD-levyjä, joissa neuvotaan erilaisten testikuvien kanssa kuvan säätämistä. Levyillä on myös kaikenlaista muuta kuvaan ja kotiteatteriääneen liittyvää materiaalia - kannattanee kysäistä alan liikkeistä, jos kiinnostaa.

    Yleensä kuvasäädöt saa kyllä kohdalleen aivan oman maun mukaan, kuten edellinen kirjoittaja mainitsi. Värisäädöissä kasvojen ihonväri on hyvä kriteeri. Kun iho näyttää luonnollisen väriseltä, värit ovat yleensä aika hyvin kohdallaan - usein näkee telkkareissa säätöjä, joissa kasvot näyttävät jouluporsaan punaisilta. Usein myös kirkkaus- ja kontrastiasetukset ovat liian suurella. Kuva saattaa näyttää äkkiseltään hienolta, mutta alkaa rasittaa pidemmän päälle. Rauhallisuutta kuvaan!

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit