Finlux MHP-digiboxi

7 kommenttia

Onko kellään kokemuksia Finluxin mhp-digiboxista? Malli taitaa olla 510? Prisma myy 139€ joten hinta on mielestäni kohdallaan.

  
 • Ei ole tullut hankittua, mutta keskustelupalstoilta löytyy jotain tietoja:
  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=19230
  http://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=33776
  http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=107&conference=4500000000000395&posting=22000000003838300

  Laite on sisuskaluiltaan sama, kuin i-Can (valmistaja ADB, Puola). Sekin on Prismassa myynnissä, mutta hinta kalliimpi. I-Can-boxissa olisi yleiskaukosäädin, jota voisi käyttää TV:n, videon ja DVD:n ohjaamiseen (ehkä).

  Sekä Finluxia että i-Caniä on enimmäkseen haukuttu, liekö ominaisuudet nyt parantuneet viimeisen ohjelmistopäivityksen myötä. Ilmeisesti toimivuus on parempi, jos asettaa automaattiset MHP-päivitykset pois. Hinta on tippunut huimasti (Veikon Koneella vieläkin 299€!).

  Kerro käyttökokemuksista, jos tulet hankkineeksi.

    
 • Kokeilin hieman tuota boxia kaupassa ja tuntui oikeinkin kivalta. Jostain syystä kuva pysähteli ihan hetkeksi muutaman kerran, mutta en tiedä johtuiko signaalista vai ei. Pitänee hakea testiin tuommoinen niin pääsee vertaamaan tuohon Nokialaiseen joka on toiminut loistavasti tuossa olkkarissa.

    
 • Mikähän ohjelmistoversio noissa Prisman 510-boxeissa on? Finluxin sivuilla on kerrottu uusimmaksi ohjelmistoversioksi V613_4_1, mutta tämä tieto voi olla jo vanhentunutta (sivu päivitetty 3.12.04). I-Caniltä on uusin päivitys ollut ilmassa vuodenvaihteessa ja versionro on 943_3_4 (aiempi oli 613_4 eli ilmeisesti vastaava kuin tuo Finluxin edellä). Eiköhän molempien boxien softat ole peräisin ADB:ltä Puolasta.

    
 • Mielestäni softa on juuri tuo V613_4_1, mutta aivan satavarma en ole. Tarkistan tänään jos vain suinkin muistan.

    
 • Kyllähän tuollainen laite itseltäkin löytyy. Laajakuvaruutujen kanssa paras mihin itse olen törmännyt. Hyvä laite ei siinä mitään, ja nyt kun siihen on saatavissa uusi päivityskin. Eli juuri tuo 613_4_1.
  Aikaisemmassa versiossa 613_4 oli (on) jotain häikkää mm. tekstityksien kanssa ja johtuneeko siitä myös kuvan pysähtely välillä. Ja päivityshän on tietysti saatavana vain yhdessä huoltoliikkeessä. Oma laite vielä lähettämättä, odotan päivitystä antennin kautta...
  Viallisen ohjelmiston uusimisesta ei tarvitse maksaa, vaikka huoltoliike muuta väittääkin, (umpeutuneeseen takuuseen vedoten).
  Kuluttaneuvonnasta tieto peräisin. :kiss:

  [LemSan muokkasi tätä viestiä 19.01.2005 klo 23:31]
    
 • Jotain tiedonmurusia info @ digitv.fi:

  Finluxin 510T Viimeisin ohjelmistoversio V613_4_1 joka tukee mm. Ylen kanavien tekstitystä. Ohjelmisto ei ole ladattavissa internetin kautta, vaan ainoastaa valtuutetusta huoltoyhtiöstä tekijänoikeudellisista syistä. Eikä ole tietoa että olisi tulossa antenniverkko jakeluun. Valtuutettu huoltoyhtiö on Tehovideo, puh. 02-2546 822. Päivitys on niissä laitteissa jo valmiina, jotka ovat tulleet myyntiin uuden päivitysversion ilmestymisen jälkeen.
  Päivityksen sisällöstä enemmän tietoa Tehovideosta.

  Ystävällisin terveisin,
  DigiTV Info, Pia

    
 • Tässä muutamia käyttökokemuksia:
  - Prismasta ostetussa boxissa olikin vanha ohjelmaversio v613_4.
  - Pakkauksessa ollut käyttöohje on vanhentunut, uudemman saa
  http://www.finlux.com/suomi/tuote.cfm?id=82&tuote_id=22
  - Scart1: RGB, SVHS, CVBS. Scart2: SVHS, CVBS.
  - Kanavat vaihtuvat nopeasti eri kanavanippujenkin välillä ja tekstikin ilmestyy nopeasti.
  - Kuvalaatu yhtähyvä kuin analogisella puolella parhaimmillaan (tietysti aiemmat zoomatut letterbox-lähetykset ovat nyt terävämpiä, jos vain lähete on 16:9-muodossa).
  - Muutamalla kanavalla (MTV3, MTV3+) on muutamat ohjelmat olleet kuvalaadultaan huonoja (rakeisia), mutta tämähän on MTV3:n ominaisuus eikä laitteen vika.
  - Muutaman (harvan) kerran on ollut kuvassa katkoksia, kuva pysähtyy pieneksi hetkeksi, ei kuitenkaan mene ruutu pimeäksi.
  - Palikoitumisongelmia ei ole havainnut kuin pari kertaa.
  - Kuva ja ääni synkronissa.
  - Ääni tulee optisella kuidulla vahvistimelle ok, äänenlaatu hyvä, esim. digiradiokanavat kuulostavat paremmalta kuin samat analogisella puolella.
  - DVB-tekstityksessä lieviä häiriöitä, välillä vilahtaa teksti tosi nopeasti (korjaisikohan ohjelmistopäivitys?).
  - DVB-tekstityksen fonttikoko vaikuttaa suurelle, ehkäpä siihen silmä tottuu.
  - Digiteksti-tv toimii, mutta hidashan se on. Viikonloppuna Ylen puolella digiteksti-tv ei toiminut lainkaan, olisiko ongelma ollut lähetyspäässä.
  - MHP-ohjelmaopas näyttää tiedot viikon ajalta. Ylen puolella parempi, löytyy esim. "sivu alas"-nappula.
  - i-nappulan alta avautuva erillinen TV-opas näyttää senhetkiset ja seuraavat ohjelmat (nopeampi kuin MHP-ohjelmaopas).
  - Joillakin kanavilla (nelonen, subtv, ...) 4:3 kuvalla on näkyvän kuvan vasemmassa reunassa sininen pystyviiva koko ruudun poikki (16:9 kuvaputki, signaali S-videona). Esim. Ylen kanavilla ei ole tällaista ongelmaa.
  - Tavallinen teksti-tv tulee läpi ja toimii siis television kaukosäätimellä.


  [krd muokkasi tätä viestiä 25.01.2005 klo 09:21]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit