Sharpin LCD-TV:t

8 kommenttia
Lainaus:
05.01.2005 klo 11:49 nimim Erkki kirjoitti
mutta en perhana suostu enää hankkimaan pelkällä analogivirittimellä varustettua mallia.


Never say never ja niin edelleen... Asiaa on tullut puntaroitua puolin jos toisinkin ja katseltua saksalaisten nettikauppojen hintoja. Joku boksi siinä telkkarissa tulee kuitenkin olemaan kiinni nyt ja tulevaisuudessa, piut paut sisäiselle virittimelle siis. Sharpin LC-32 GA 3 E on alkanut näyttää pahuksen kiinnostavalta: hyvät liitännät (3 x SCART, komponentti, DVI-I...), siro ulkomuoto ja kehuttu kuvanlaatu. Sharpilla näyttää muuten olevan myös hiukan kalliimpi LC-32 GD 1 E, joka on varustettu erillisellä DVB-T-viritin/liitäntäyksiköllä.

Onko joku nähnyt Sharpin LCD-töllöjä omin silmin ja jos, niin miltä näytti? Sharpin maahantuonti on tuore tapaus pitkän tauon jälkeen eikä jälleenmyyjiä ole ihan joka nurkalla.

[nimim Erkki muokkasi tätä viestiä 10.01.2005 klo 10:17]
  
 • Paljonkos tuollainen Sharppi kustantaa Saksanmaassa? LCD:n kuvaa en ole koskaan pitänyt hyvänä mutta ehkä olisi aika muuttaa ennakkoluuloja...

    
 • Alle 2400 EUR toimituskuluineen Technik Direktiltä. Plasman ja LCD:n kuvat ovat kieltämättä rinnakkain nähtynä aivan erityyppiset, esim. tämän jutun ensimmäinen kuva kertoo paljon: http://www.plasmatvbuyingguide.com/lcdtv/lcdtvreview.html

  LCD:n pahimpia ongelmia ovat olleet liikkeiden häntiminen, taustavalon epätasaisuus ja vuotaminen tummien sävyjen läpi, mutta niistä aletaan vähitellen päästä eroon. Jotenkin LCD on minun silmääni sopivampi, skarpimpi ja rauhallisempi kuin plasmat.

    
 • En tiennytkään, että (Sharpin) LCD-toosassa pystytään vaihtamaan lamppu, eli se pystytään palauttamaan uuden veroiseksi kohtuukustannuksin. Plasmassa tuo ei onnistu. Itse asiassa erittäin hyvä ominaisuus vaikkakin tuo tarve tulisi eteen vasta monen vuoden jälkeen.

    
 • Tuo lampun vaihdettavuus käyttäjän toimesta on minullakin kallistanut vaakaa Sharpin suuntaan, jos kohta lampulle luvataan 60000 tunnin "puoliintumisaika". Mahtaako noiden tuntien kuluttua enää olla sopivia lamppuja saatavilla (jokin vakiolamppu vai mallikohtainen)? Tokihan lamppu voi myös kyrvähtää ennen aikojaan, jolloin vaihdettavuus on arvossaan.

    
 • Käsittääkseni GE3 ja GE4 ovat poistuvia malleja ja uudessa mallissa eli GE5:ssa ei tuota digitaalista DVI:tä enää (!) ole. Eli kannattaa toimia nopeasti jos jossain kolmosen tai nelosen näkee! Noista malleista sen verran että parittomissa mallinumeroissa kaiutin näyttäisi olevan tv:n alla ja parillisissa reunoilla.

  Ainakin Kruunuradiossa Helsingissä ao. töllöjä voi tutkailla luonnossa.

    
 • Sharpin GA3 katosi useimmista kaupoista melko pian alkuperäisen viestini jälkeen ja tilalle näyttää tosiaan tulleenGA5. GA5:stä puuttuu DVI-liitäntä, mutta varustukseen on lisätty FM-radio. Nerokasta?

  Toshiba 32 WL 48 näyttää erittäin mielenkiintoiselta laitteelta (mm. HDMI-liitäntä), mutta hiukan arveluttaa merkki, joka ei myy telkkareita tässä maassa. Mahdollisten korjausten kanssa voisi tulla ongelmia.

  Vahvin kandidaatti tulevaksi töllöksi on tällä hetkellä Philipsin PF9976, jonka kuvanlaatua on hehkutettu kovasti mm. www.avforums.com :issa.

  Potentiaalisten telkkareiden valikoimaa rajoittaa leveys, jonka pitää olla alle 90 cm. Muuten pitäisi heivata LP-levysoitin pois ja sehän ei kertakaikkiaan käy. Seinälle voisi tietysti ripustaa leveämmänkin laitteen, mutta seinä on kipsilevyä ja ruoteet peltiä...

    
 • Lainaus:
  10.02.2005 klo 13:35 nimim Erkki kirjoitti
  Potentiaalisten telkkareiden valikoimaa rajoittaa leveys, jonka pitää olla alle 90 cm. Muuten pitäisi heivata LP-levysoitin pois ja sehän ei kertakaikkiaan käy. Seinälle voisi tietysti ripustaa leveämmänkin laitteen, mutta seinä on kipsilevyä ja ruoteet peltiä...


  Joo, tulee telkun kattominen kalliiksi, kun pitää joko rempata seinä tai tai sitten muuttaa... :grin:

    
 • TV-jahkailu on osaltani ohi ja Philips PF9976 tulossa Saksasta. Minä kun olin jo päättänyt siirtää hankinnan loppuvuoteen alhaisempien hintojen ja uusien mallien odotuksessa, mutta ONOFFin kuvaston 2800 euron tarjous ko. mallista sai vilkaisemaan Technik Direktiä: 2049 € + 70 € kuljetuksesta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit