piuhaviidakko

1 kommentti

Meinasi mennä sormi suuhun , kun yritin kytkeä järkevästi toimimaan 1, analogisen- 2, digitaalisen satelliittivastaanottimen, 3, dvd soittimen , 4 vhs nauhurin + 5 digiboxin + telkkarin 2 scart liitännllä.
No kyselin liitäntämalleja menneiltä HI-Fi messuilta ja sain kaikenlaisia kaavioita , mutta useimmiten vaan neuvon , että pitää kokeilla. Sain homman toimimaan kun hankin 4-lovisen scart jaottimen josta täytyy erikseen säätää jos haluaa katsella dvd:tä.
Mutta piuhaviidakko on jo melkoinen , sitä ei enään pystyisi kirjahyllyssä hallitsemaan , joten tein tarpeeksi tilavan räckin jonka saa pyörillä vedettyä ulos hyllyköstä. Tähän kun vielä yhdistäisi vahvistimen ja vielä yhden digiboksin niin olisi jo lopullisesti sekaisin.
Tähän ei enään mökinmuija kykene , kun insinöörivaimokin on jo ulalla.
Tietysti homma helpottuisi jos heivaisi vhs:n ja hankkisi taltioivan 2-virittimesin digiboksin , mutta sitten osa vanhoista kamoista olisi turhia , ja tätähän tietysti valmistajat ja kauppiaat haluaisivat.
Ajattelin odottaa siihen asti , kunnes joku tuo markkinoille laitteen jossa on samassa , 2 digiviritintä ,kotiteatterivahvistin , kovalevy, dvd-tallennin ja ehkä digisatelliittiviritin. Sellainen varmaan joskus tulee,
mutta valmistajat haluavat tietysti ensin myydä kaikki kertaalleen erikseen , vai joko sellainen löytyy.


[hobbit muokkasi tätä viestiä 27.03.2006 klo 21:06]
  
 • Toden totta tuo piuhaviidakko. Eipä se ole hyvänäköinen rakennelma olohuoneessa ja sisältää teknisiä ongelmia.
  itse olen yrittänyt ottaa asian jotenkin "hallintaan". Aika näyttää onnistumiseni. Luotan HDMI-väylään ja rakentelen systeemiäni sen varaan. Koska laitteeni vanhenevat ja osa n. 15 v. ikäisistä laitteista toimii epätyydyttävästi, aloitin A/V-viritin-vahvistimesta, jossa on HDMI. Tähän liitin DVD-soittimen, jossa on myös HDMI. Odottelen seuraavaksi satelliitti&digiviritintä, jossa myös on HDMI-liitin, toivottavasti jopa kaksi. Tai vielä parempi, jos olisi sellainen HD-televisio, jossa on integroituna sekä satelliittiviritin että digiviritin ja kovalevy sekä HDMI-äylä A/V-vahvistimelle.

  Ongelmia ajatukseni toteutumiseen voi tulla. Esim A/V-laitteen HDMI-protokolla on 1.1 ja HDCP versio 1.1. Mitähän lienevät vuoden parin päästä ja seurustelevatko ne uudet tämän vanhan kanssa tuolloin enää?

  Kytkentöihin ja niiden toimintoihin liittyviä ongelmia on myös ollut. Esim A/V-laite ei siirrä DVD-kuvaa televisiovanhukselle, jossa on vapaana vain S-VHS-liitin jos otan DVD:ltä signaalin HDMI:n kautta A/V-vahvistimelle. Johtunee HDCP:stä? kun otan kuvan komponenttiliitäntöjen avulla DVD:ltä, niin sitten kuva lähtee A/V-laitteelta edelleen televisiolle ja on S-VHS-tasoa. Eräs systeemini ongelma on A/V-virittimen ja TV:n välimatka n. 9 m. Voi olla ongelma HDMI-kaapelien yhteydessä.

  Mutta tuo lähes "ideaalikoneesi", jossa on kaikki samassa paketissa olisi sisustajan kannalta toivottavaa. Tuskin se myöskään on teknisesti mahdoton toteuttaa. Saattaisipa sellainenkin versio, josta A/V viritin puuttuu, olla hyvä edistysaskel. Esteet lienevät kaupallisia.

  Teknisessä mielessä se saattaa olla kuitenkin melkoinen sähkösyöppö. Nimittäin tämän uuden A/V-laitteeni tehon kulutus on yllätys, yllätys, 500 W! Laite lämpenee bittejä myllätessään melkoisesti ja vaatii ympärilleen hyvän ilmanvaihdon. Sähköpistorasiaan pitää varata kapasitettia kasvavien liittymätehojen takia.

  Kaiken kaikkiaan tämän aihepiiri näyttää siltä, että alan lehtien tulisi olla valppaana ja avustaa lukijoitansa selvityksin ja artikkelein. Erityisen tärkeää tämä on turhien ostosten välttämiseksi. TM on sitä ansiokkaasti tehnytkin ja myös HiFi-lehdessä on selvitetty aihepiiriä hyvin. Kaupan portaassa taitaa aika ajoin mennä "sormi suuhun". Sellainen tunne on muodostunut minulle.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit