LCD vai Plasma? Auttakkee!

6 kommenttia

Olen hankkimassa yli 40 tuumaista taulutelkkaria, mutta en oikein saa selvää kumpi kannattaa hankkia - LCD vai plasma. Se tulee ihan tavalliseen telkkari ja kotiteatterikäyttöön. En ole pro, mutta hyvä pitää olla. KUMPI???

  
 • No jos hinta vaikuttaa asiaan niin ilman muuta plasma. Tällä hetkellä plasma toistaa mielestäni värit ja kontrastin luonnollisempana kuin Lcd, toisaalta Lcd:ssä on enemmän kasvunvaraa koska se on erityisesti suuniteltu HDTV:tä varten ja tulee tulevaisuudessa näyttämään paremmalta kuin tällä hetkellä.

  Itse valitsisin plasman kahdesta syystä, se on puolta halvempi ja on värimaailmaltaan luonnollisempi, kannattaa myös lukea kaikki TM:n aritkkelit plasmoista viimesen parin vuoden ajalta.

    
 • Ainakin Sonyn kotisivujen mukaan plasma on parempi elokuvien katseluun, mutta LCD pelaamiseen ja esimerkiksi tietokoneen näytöksi jos tarvetta on. Eli jos lähinnä kotiteatteria varten hommaa niin plasma varmaankin. Nykyään kyllä kumpikin tekniikka on sen verta hyvää, että kumpikin varmaan käy. LCD-televisioita vaivannut huono katselukulma on nykyään ilmeisesti huomattavasti parempi.
  Niin, ja LCD on tarkempi kuvaltaan, mutta plasmassa on pienempi vasteaika eli se toistaa kuvan virheetömämmin, eli "haamukuvia" ei synny. Toisaalta LCD-televisioiden vasteajat ovat ainakin kaikkein uusimmissa jo hyvällä tasolla eli n. 8ms

  [juuso-poika muokkasi tätä viestiä 07.11.2006 klo 15:29]
    
 • Mikäli virrankulutuksella on mitään merkitystä niin plasma vie sähköä Huomattavasti enemmän.

    
 • Toisaalta, jos teknarin 14/2006 Panasonicin plasmaa koskevaan juttuun on uskomista niin isoissa ruutukoissa plasma onkin energiataloudellisempi kuin lcd.

    
 • Lainaus:
  09.11.2006 klo 14:26 vuoree kirjoitti
  Toisaalta, jos teknarin 14/2006 Panasonicin plasmaa koskevaan juttuun on uskomista niin isoissa ruutukoissa plasma onkin energiataloudellisempi kuin lcd.


  Riippuu mikä on iso ruudukko, mutta esim. Sonyn X-sarjan 52" vie 290W ja Samsungin 42" plasma vie 380W ja en usko, että Samsung veisi 52 tuumaisena ainakaan 42 tuumaista vähemmän virtaa.

    
 • Voidaankos noita tehoja järkevästi vertailla, kun LCD vie aina saman tehon (taustavalo palaa aina samalla voimalla) ja plasman teho riippuu kuvan vaaleudesta? Onko plasmojen tehot mitattu täysin kirkkaalla kuvalla vai keskiharmaalla vai miten?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit