PUTKITELEVISION TALVISÄILYTYS?

5 kommenttia

Mökillä tuollainen suht tuore putki TV.

Kannattaako se raijata pois kosteasta ja kylmästä mökistä talven ajaksi?

Olen sanonut, että enemmän laite kärsii siirrosta ja kuljetuksen kolhuista ja tärinästä, kuin talven pakkasesta.

Entä sitten, jos aikoo talvella katsoa mökki TV:tä. Kauanko täytyy "sulattaa".....


:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

  
 • Sinne jäi viikonvaihteessa mökille "talvehtimaan" viitisen vuotta vanha Philipsin putkitöllö pellavaliinan alle. Edellisen talven yli kylmässä mökissä oli "hieman" iäkkäämpi Salora ja jo vuosia siellä on talvien yli ollut ikivanha väritelkku. Molemmat ovat kevään tullen toimineet moitteitta, joten en odota tuon uudemmankaan pelin ottavan nokkiinsa pakkasesta ja kosteuden vaihtelusta.

  Talvella ei mökillä käydessä ole tullut mieleen napsauttaa virtasta kylmiin koneisiin vaan niitä on käynnistelty vasta keväämmällä kosteuden laskiessa ja lämpötilan noustessa. Nyt talvisäilöön jäi myös pari digiboxia ja video/dvd-yhdistelmä, josta olen eniten huolissani. Eli nähtäväksi jää, miten koneisto reagoi kylmyyteen ja kosteuteen.

    
 • Eiköhän ne kestä kosteutta ongelmitta. Muistaa vaan, että sähkölaitteita ei laita heti päälle kun tulee mökille vaan varmistaa sen, että kosteus on haihtunut. Jos mökillä on LCD paneeli niin se on syytä kuljettaa pois.

    
 • Miksi? Vietkö autostasikin aina lcd-näytöt (radio,ajotietsikka,ilmastointi,ym) aina sisälle lämpimään päivän päätteeksi.

    
 • No kokeileppa jättää taulutelkkari talveksi pakkasten armoille ja tule sitte kertomaan miten kävi.

  Niin ja en vie autosta paneeleja pois, koska ne on suunniteltu kestämään rankkoja oloja toisinkuin TV:t.

    
 • Kokeiltu on, matkailuautossa. Kiinteä asennus ja sen verran työläs irroitus. että sai olla talvet paikallaan. Auto pihassa, ei käytössä talvisin. 6 vuotta eikä ongelmia. Mistäköhän luulet autotehtaiden löytäneen paremmin pakkasta kestäviä lcd-näyttöjä.Oliskohan pakkasnestettä sisällä?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit