Suomen ensimmäinen teräväpiirtotelevisio

5 kommenttia

Kävin Haloradiossa Helsingissä katsomassa Suomen ensimmäistä televisiota, jossa on integroitu teräväpiirtoviritin ja Full-HD-resoluutio. Viritin katttaa kaikki vastaanottotavat ja on kaiken lisäksi tuplana.

Televisiolla pystyy katsomaan mm. Welhon kaapelitv:n Film hd -kanavaa , jos hankki katselukortin. Kanava sisältyy Welhon Canal+ Total pakettiin.

Televisio ei siis ole ainoastaan Teräväpiirtovalmis vaan aito teräväpiirtotelevisio.

http://www.loewe.fi/dokut/loewe_compose_082006.pdf

  
 • Onneksi et sentään mainosta.

    
 • Eipä tainnut kuitenkaan olla "Suomen ensimmäinen teräväpiirtotelevisio". Melko tarkalleen 20 vuotta sitten Helsingissä Aleksanterinkadun silloisessa Hämeenheikki-liikkeessä oli katseltavissa analogitekniikkaan perustuva HD-televisio, muistaakseni laajakuvainen. HD:stä kohkattiin silloinkin jonkin aikaa, mutta aihe vaipui tuolloin unholaan.

  HD:tä pidetään digi-tv:n mukanaan tuomana ilmiönä, mutta todellisuudessa digi-tv vain tuo paremmat edellytykset HD:n hyödyntämiseen. Ei haamukuvia tai vääristymiä.

    
 • Muistaakseni samoihin aikoihin YLE myös testasi HDTV lähetyksiä ja olivat näkyvästi joillain messuilla demoamassa niitä. En nyt muista messujen nimeä enkä tarkkaa ajankohtaa. Jonkun bändin klubikeikkaa siellä demossa kuitenkin esitettiin HDTV resolla.

    
 • Minäkin näin jollain messuilla about 20 vuotta sitten (kodintekniikka tms) tuon HDTV -demon.

    
 • Full-HD tekniikalla ei tee täällä periferiaasa mitään kun ei niitä lähetyksikään tule vielä varmaan kymmeneen vuoteen tänne takapajulaan! :weary:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit