DIGIBoxista PChen

5 kommenttia

Voisiko joku kertoa selkokielellä kuinka digiboxin tiedostot siirretään PC:lle. BOXI on Topfield 5100PVRt. Johto on ja PC:hen on asennettu Altair-ohjelma.Siis ohjeet muotoa 1.Tee näin 2.Sitten näin ja niin edelleen. Kiitos!

  
 • Vain siirretään PC:lle eikä muuteta dvd-muotoon?

  Ja altair on asennettu - ja tarvittavat driverit on asennettu?

  Kannattaisi varmaan käynnistää se altair, ei ole mikään vaikea ohjelma, eikä siinä kyllä juuri ohjeita tarvita, käyttö on erittäin yksinkertaista ja loogista.

  ALtairissa vasemmalla näkyy digiboksin kiintolevyn sisältö, oikealla tietokoneen kiintolevyn sisältö.

  Mennään vain Altairin puolella hakemistossa klikkaillen sen tiedoston kohdalle joka halutaan siirtää, katsotaan että oikeassa ikkunassa on valittuna tietokoneelta se hakemisto johon tiedosto halutaan. Merkitään setten topparin puolelta se siirrettävä tiedosto, klikataan ikkunoiden välissä olevaa nuolta joka osoittaa tietokoneen ikkunaan päin ja odotetaan.

  DVD:ksi tekeminen on sitten hiukan hankalampaa, mutta ei vaikeaa. Googlella löytyy kyllä oheita, esim. wikibooksissa on ihan hyvät. Mutta jos ihan oikeasti - sellaiselle joka tarvitse yksityiskohtaiset ohjeet jo Altairin käyttöön, niin sanon suoraan tiedostojen dvd:ksi muutamisesta: Forget it.

  Vaatii kuitenkin atk-englannin tajua, hiukan kokeilunhalua, ennakkoluulottomuutta/rohkeutta ja esim. hakemistojen ja tiedostojen kanssa pelaamista.

    
 • Jos ei ole intoa lähteä kikkailemaan konversio-ohjelmien kanssa, voi harkita käyttävänsä ohjelmaa, joka osaa suoraan toistaa Topfield:in tuottamat .REC-tiedostot (mpeg2 transport stream) tietokoneen puolella. Tuollaisia ohjelmia on varmaan useita, mutta itse olen päätynyt MPEG Streamclip:iin, josta on olemassa sekä PC- että Mac-versiot. Ohjelma on täysin ilmainen ja se osaa tallenteiden toistamisen lisäksi tehdä monenmoisia muunnoksia. Ohjelman voi hakea täältä: http://www.squared5.com/

    
 • Tapsa III taas. Kokemusta PC:n kanssa löytyy aika paljon, mutta tpietilan ja Kimchin ohjeista ei valitettavasti ollut apua. Alan epäillä, että koneessani on liian kireät palomuuriasetukset. En esim. voi rekisteröityä palveluihin joissa kysytään kuvan muodossa olevaa vahvistusta. Altair-ohjelman ominaisuuksissa lukee että se toimii ainoastaan WIN2000 ja vanhemmissa. Kyllähän tämä ohjelma avautuu hienosti omassa koneessa(XP), mutta vasen puoli on eiaktiivinen eli siihen ei ilmesty Topparin ohjelmia. Mikähän muuten mahtaa olla TP:hen tallennettujen ohjelmien tiedostotarkenne? Olisiko MPEG vai joku muu? Altairin ominaisuuksien kohde on "C:TL OhjelmatTFaltair_1_250_topfield_usb_tietokoneAltair_1.250.exe"

  Eli on TP kai jotain tietoa saanut sieltäpäin. HELP PLEASE    
 • Terve Tapsa III,  suosittelen rekisteröitymään Tapworld:in keskustelufoorumiin, joka on suomenkielinen. Sieltä saat varmasti apua kaikenlaisiin Topfield-ongelmiin. Osoite on http://www.tapworld.net/forum/  Kuvauksesi perusteella sanoisin, että ongelma on USB-ajurin puuttuminen PC:stäsi. Olethan asentanut Topfield:in USB-ajurin? En itse enää muista, pitikö se asentaa erikseen. Palomuuriasetuksista tuskin on kyse, sillä palomuurit eivät suodata USB-liikennettä.

    
 • Vielä edelliseen keskusteluun.

  Kokeilin joskus talvella Haenlein valmissoftaa, toimi muuten hyvin, mutta ei ymmärtänyt YLEn tekstityksiä.

  (Maximum'in .TS tiedosto)  Päädyin käyttämään ProjectX - DVD Author'ia. Vaati muutaman mail'in ProjectX'n tekijöille, niin asiat selvisivät (hyvä ja nopea palvelu ilmaisohjelman tekijöilt&#228:wink:.  Tarvittaessa minulta saa kootut ohjeet.  Täytyy kokeilla vielä tuota Streamclip'iä    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit