HD:n tarina

3 kommenttia

TM 20/08 oli juttu "Digitelevision laatututkimus". Jutun kappaleessa "Terävämpi tulevaisuus" todetaan, että olemassa olevat HD ready ja full HD -televisiot eivät välttämättä toimi Suomessa käyttöön otettavassa teräväpiirtojärjestelmässä. Koska jo myydyissä laitteissa ei ole Cable Ready HD tai Antenna HD Ready -hyväksyntää. No hyvät hyssykät! Taasko meitä kuluttajia narutetaan. Kaupoissa on jo pitkän aikaa ollut myynnissä HD Ready -televisioita ja päivän kova sana on Full HD-vastaanotin. Ihmettelen - missä on teollisuuden ja kaupan vastuu kun kuluttajille luvataan yhtä sun toista sillä varjolla, että "tämän ostaessanne" olette valmistautuneet tulevaisuuden vielä parempaan kuvaan. Nyt siis asia ei olekkaan näin. Pelkkää petkutusta kaikki – eivätkä viisaat insinöörit osaa vielä edes sanoa pystytäänkö HD Ready -hyväksyntä nykyisiin laitteisiin jälkikäteen edes asentamaan!!

  
 • Olen tullut siihen tulokseen, että "varastoon", tulevaisuuden teknologioita silmällä pitäen, ei kannata ostaa voimakkaasti kehittyvää tekniikkaa - ainakaan, jos kyse on kovin kaukaisesta tulevaisuudesta.  Ostin ehkä kolmisen vuotta sitten vajaan 3000 euron 40-tuumaisen tv:n. Siihen aikaan tuolla rahalla sai tietysti "vain" HD Readya. Ja ajattelin tehneeni hyvät kaupat, sillä sain laitteen edullisesti verrattuna monien muiden liikkeiden pyytämiin hintoihin. No, nyt saman valmistajan ns. Full HD -laite maksaa samankokoisena alle 1500 euroa (ja halpismerkit vielä vähemmän).  Tosin Full HD:n paremmuus HD Readyyn verrattuna ei välttämättä näy edes Blu-Ray -käytössä (puhumattakaan SD:n katselusta) muuten kuin hyvin läheltä katsottaessa. Lisäksi epäilen, että ne ryökäleet painavat hintoja alas tekemällä jotain huonommin. Eli ehkä se kolme tonnia oli ihan järkevä investointi ja töllöni hakkaa nykyiset alta kahden tonnin halpis-Full-HD:T mennen tullen.

    
 • Kaapelipuolen HD-virittimellistä telkkua ei kannata ostaa, ellei se ole Cable HD Ready. Alan vesselien standardissa naitetaan kortti ja viritin yhteen, so. kortti ei toimi muualla. Tavoitteesta en tiedä muuta kuin että lienevät huolissaan hd-tasoisten ohjelmien kopioinnista.

    
 • Olet Claudius osunut asian ytimeen! Olen samaa mieltä, että ostin reippaat kaksi vuotta takaperin erittäin hyvän televison minäkin! Ja tyytyväinen olen ollut laitteeseen! Eletään vaan tätä hetkeä ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit