Uudet vs vanhat Formuloissa

7 kommenttia

Aikoinaanhan sai olla Formulassa turbot sun muut ainakin aika-ajossa. Nykyään on kaikkia rajoituksia formuloissa. Jos verrataan vanhemmista formuloista niitä kovempia formuloita nykyisiin formuloihin niin millaisia eroja niissä on suorituskyvyiltään ja tehoiltaan?

  
  • No turboaikaan aika-ajoissa 1,5-litran koneista revittiin 1500 hevosvoimaa ja sen aikaisilla ajo-ominaisuuksilla kyyti oli varmasti hiuksia nostattavaa... :kiss:

      
  • Lainaus:
    15.02.2005 klo 16:44 -Jani- kirjoitti
    No turboaikaan aika-ajoissa 1,5-litran koneista revittiin 1500 hevosvoimaa ja sen aikaisilla ajo-ominaisuuksilla kyyti oli varmasti hiuksia nostattavaa... :kiss:

    VAAU! :kiss: Eikö nykyisissä ole alle puolet tuosta. Keken nopeusennätys on säilynyt 2000-luvulla asti kunnes Mika rikkoi sen. Muistaakseni, Keke oli ajanut 350km/h ja Mika rikkoi sen ajamalla 355km/h.

      
  • Nykyisin Formuloiden tehot liikkuvat 900 hevosvoiman tienoilla ja kyllä formuloilla ajettiin Monzassa yli 360 km/h jo 90-luvun lopulla. Kekellä oli nimissään formuloiden keskinopeusennätys yhdellä kierroksella lähes 20 vuotta kunnes se rikkoutui pari vuotta sitten. Keken ennätys oli tehty Silverstonessa ja keskinopeus oli jotain reilu 250 km/h.

      
  • Kiitos tiedoista. Nykyissähän formuloissa on kauheasti rajoituksia, mitä saa olla ja kuinka iso kone jne. Mitä niitä rajoituksia sitten on, tarkalleen ottaen?

      
  • Lainaus:
    19.02.2005 klo 20:51 Tuomas kirjoitti
    Mitä niitä rajoituksia sitten on, arkalleen ottaen?


    Tähänkin kysymykseen Google olisi vastannut ripeämmin.

    http://www.fia.com/sport/Regulations/f1regs.html

      
  • Kyllä varmaan. Mutta noista paikoista saa aina niin kauan etsiä ennen kuin löytää ne haluamansa tiedot. :wink:

      
  • 369km/h Monza. :sunglasses:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit