One for all Kameleon 6 -kaukosäädin

6 kommenttia

Onko kokemuksia mainitusta kaukosäätimestä? Tekniikan Maailma testasi säätimen reilu vuosi sitten, mutta muidenkin mielipiteet olisivan kiinnostavia. Ennen kaikkea kiinnostaa, miten säädin pystyy korvaamaan kotiteatterivahvistimen (Yamaha) yleiskaukosäätimen. Entä syökö se paljonkin paristoja?

Masa

  
 • Ominaisuuksiltaa kerrassaan loistava vehje, käytännössä voit syöttää sille minkä tahansa laitteen kaukon toiminnot (olettaen, että vanha säädin on tallessa), pystyy syöttämään monimutkaisiakin makroja ja itselläni yhteen nappiin tallennetussa makrossa päälle menevät TV, digiboxi ja viritinvahvistin, vahvistin valitsee oikean äänilähteen ja TV vaihtaa videokanavalle. Säätimen voi päivittää sisäänrakennetun modeemin avulla (tätä en ole käytännössä testannut, mutta niin se manuska väittää).

  Itsellä on tuollainen ollut reilu vuoden verran, ja ainakin oma kapulani kyllä syö paristoja aika tolkutonta vauhtia, 4 kpl AAA alkaliparistoja saa vehkeeseen vaihtaa noin kuukauden välein. Myyjäkin asiasta mainitsi Stockmannilla, mutta en olisi uskonut, että se ihan tuollaista tahtia niitä vie. Osaltaan syynä on varmaan se, että tykkään pitää kapulaa kädessä sohvalla lojuessa ja se liiketunnistin kun aktivoi sen näytön pienestäkin liikahduksesta, niin se on päällä käytännössä koko ajan.

    
 • Paristonkulutuksen vuoksi en otanutkaan tuota Kameleon-mallia vaan vastaavan ONE-FOR-ALL mallin jonka tyyppiä en nyt juuri muista, mutta sinä on samaan tapaan ohjelmoitavissa ohjaukset eri laitteelle ja koodit on myös päivitetävissä, mutta siinä ei ole tuota virtaa kuluttavaa sinistä taustavaloa. Turhaa siinäkin on digitaalikello jota ei tule katsottua eikä se välttämättä pysy ajassakaan.

    
 • :smile:

  Masan kysymyksestä näyttäs olevan jo aikaa,mut jos joku muukin katselee kiinnostuksesta näitä Kameleon juttuja,ni pistänpä omatkin kokemukset foorumiin...

  -makrot eli komentoketjut toimii "kaikkiin infrapunalla toimiviin laitteisiin",itsellä tarkoitus laittaa vielä ajansaatossa kauko-ohjattavat "Potikat" eli himmentimet olohuoneen valaistukselle,nämäkin voi ohjelmoida Kameleonin makrojen avulla vaikka näin:
  -Vahvistin päälle ja inputti dvd:lle
  -tv/projektori/plasma/lcd päälle-
  -dvd päälle ja play...
  -valot himmeex
  ...ja nauti leffasta

  -itsellä ensimmäinen ongelma tuli vanhan v.-90 ostetun Akai Reference Master cd-soittimen kanssa:tanskandoggimme Mona söi soittimen kaukosäätimen niin,ettei siitä jäänyt jäljelle kuin paristot ja Kameleonin koodilistoista ei löytynyt juuri tuon Akain koodeja...siis soitto ilmaiseen asiakaspalvelunroon...
  ei jonotusta,ja todella asiantunteva tyttönen pisti asian kuntoon...
  ensin päivitettiin säädin lankapuhelimen kaiuttimen kautta,ja känny-yhteyden ollessa päällä tyttö neuvoi askel-askeleelta mitä tehdään..akai ei lähtenyt tulille-seuraavax tyttö kaiveli akain sarjanron perusteella vähän lisää matskua ja vot´ Kameleon ohjaa tätäkin raakiletta...jes,eikä monan tarvinnut oksentaa entistä ulos kasattavaksi...

  -paristoja syö tosissaan,itsellä laturi GB:ltä ja 4xAAA akut,napajännite pienempi kuin paristoissa,mut halvempi silti vaikka tiheään joutuu lataamaan...

  toivottavasti selvensi niiden päätä,jotka vielä "harkitsevat hankintaa"
  Huippusäädin kohtuuhinnalla...

    
 • :sunglasses:
  Jep ja nyt kun tsekkasin viel noit muitten juttui...
  Jos käyttää vanhan kaukosäätimen infrapunaa tietojen siirrossa eli opettaa Kameleonille toiminnot näin,niin vie kuulemma Kameleonista sen tyttösen mukaan muistia 6sesta ja 4sesta..eli käyttäkää niitä suoria koodeja..ja virtaa voi säästää säätämällä valaistusta himmeemmälle....

    
 • Kameleonin hankintaa harkitseville tiedoksi, että dvdimport.com:ssa on Kameleon 8:sta erittäin edullinen tarjous. Tuolta löytyy lisäksi käyttö- ja tilauskokemuksia.

    
 • Pitäkää mielessä että tuo 8in1 säädin on amerikkojen malli joka ei ole yhtä yhteensopiva eurooppalaisten laitteiden kanssa. Puhumattakaan sitten siitä että tuotetukea ei kyseiselle laitteelle suomesta saa eikä päivityksiä pysty tekemään puhelimen välityksellä.

  Jos kiinnostusta löytyy näihin säätimiin niin kehoitan vilkaisemaan näille sivuille:

  http://www.oneforallkameleon.com

  Uudet kameleon mallit ovat siis saapuneet!

  Ne joilta vanhan mallinen kameleon 6 löytyy niin jos todella tuo paristojen kulutus ärsyttää niin soittamalla numeroon 0800-9-0323 (ilmaisnumero - One For All neuvonta) kerrotaan miten voidaan toimia että saadaan liiketunnistin kaukosäätimestä poistettua jolloin säädin aktivoituu vain nappia painamalla (uusissa malleissa siis tätä liiketunnistinta ei enää ollenkaan ole kun se todettiin liikaa pattereita syöväksi ominaisuudeksi).

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit