Digiboksi kaapeliverkkoon?

15 kommenttia

Millaisia vaihtoehtoja on nokian c-260 boxsin lisäksi?
Sillä toivoisin boxsista löytyvän kovalevy tilaa ja ilmeisesti joillakin valmistajilla on myös kaksi viritintä joissain malleissaan?!?

Eli onko sellaisia jossain vielä kukaan nähnyt myynnissä tai parempaa tietoa boxseista kaapeliverkkoon???

  
 • juu, etsinyt olen mutta en ole löytänyt...

    
 • Finluxilla ainakin piti olla jo markkinoilla kahdella virittimellä ja kovalyvyllä varustettu malli kaapeliverkkoon. Siitä oli tietoa TM:ssäkin pari numeroa sitten. Hintaluokka piti olla 500€.

    
 • Eilisessä hesarissa oli Finluxin uutuusboxin mainos (499€)

    
 • Kaapeliverkkoon käyvät Nokian kovalevymallin kilpailijat tulevat myyntiin vasta syksyllä (jos silloinkaan - luvattiin alunperin helmikuulle...).

    
 • Finlux . com :ssa lukee että DVB- C 620 HDD tulee myyntiin elokuun lopulla. Itse odotan sitä innolla, kun kuulin pettyneen Nokian ostajan kommentin "Minne kassakaappiin sen laittaisin, kun tuuletin hurisee kokoajan" ja Finluxin tiedotteessa lukee että "Häiritsevä tuulettimen hurina ei pilaa katselunautintoa, kuten joissakin vastaavantyyppisissä laitteissa, vaan Finlux-boksi on hyvin hiljainen". Lisäksi tallennettavien ohjelmien valinta suoraan digitv:n ohjelmaoppaasta on hyvä, ettei tarvitse vanhanaikaisesti syötellä alku ja loppukellonaikoja ja kanavanumeroita. "Tallennus tapahtuu kaikkein helpoimmin suoraan kuvaruudulla näkyvästä ohjelmaoppaasta. Silloin ei tule vahingossa nauhoitettua väärältä kanavalta tai väärään aikaan. Tallennuksen voi myös ajastaa kuten videonauhureilla on totuttu tekemään." Elokuuta odottelen. :tongue:

    
 • Medion tulee varmaan markkinoille ennemmin kuin finlux. finluxin ja saloran laitteen ovat medionin tekemiä!! Ainakin nämä 2 virittimen kovalevy digiboksit!!

    
 • Lainaus:
  23.06.2004 klo 23:18 Formula1 kirjoitti
  Finlux . com :ssa lukee että DVB- C 620 HDD tulee myyntiin elokuun lopulla. ... Elokuuta odottelen. :tongue:


  Replyän nyt itselleni sen verran että Finluxia ei koskaan elokuussa tullut ja hyvä niin, sillä HTV myy nyt Humax CXC-2000PVR:ää, jonka kävin ostamassa Stockmannin hulluilta päiviltä hintaan 349,-. Erittäin tyytyväinen laitteeseen. Kovalevytallennuksen ohjelmointi ohjelmaoppaasta kaapeliverkossa on vihdoin saatavilla. Laitteessa ei ole tuuletinta, siitä kuuluu vain ihan hiljaista kovalevyn pyörintäsihinää. Tallennetut ohjelmat on selkeässä nimi, päivämäärä alkukellonaika ja loppukellonaikalistassa valittavana katsottaviksi. Nimikenttää voi myöhemmin editoida jos haluaa tarkentaa jaksoa tms. Kovalevyn koko on 80Gigatavua. Laitteessa on mukana Conax-kortinlukija, HTV:n kortti vaan tungetaan aukkoon. Ja koska olin uusi asiakas nyt näkyy kaikki maksulliset kanavat kuten Viva, Sky News ja Xtra Music. Varmaan yöllä tulee joku koodi joka yksilöi mun älykortin ja lakkaa tää freeloaderina olo, nyt kun saisi kopion tuosta kortista äkkiä.

    
 • Eikö tuossa Humaxissa ole vain yksi viritin? Tallentava boksi vaatii kaksoisvirittimen korvatakseen videonauhurin. Muuten joudut kastomaan sitä ohjelmaa, jota tallennat - tai päinvastoin.

  Finluxin nettisivuilla lupaillaan tallentavaa kaapeliboksia joulumarkinoille. Medionin boksiesitteessä sama kaapeliboksi on mainittu, mutta erillistä tuotekuvausta siitä ei ole: www.schneider-fin.fi/digiboksit.html

  Medionin ja Finluxin tallentavat boksit ovat etulevyn ulkonäköä ja takalevyn tekstejä lukuunottamatta ulkoisesti identtiset. Etulevyn takaa paljastuvassa näkymässä ja takalevyn liitännöissä ei ole mittän eroa. Medionin antenniboksi on tosin 50 e Finluxia halvempi.

  [Jube muokkasi tätä viestiä 14.10.2004 klo 15:54]
    
 • Olipa hyvä tieto tuo kahden virittimen vaatimus, kiitokset...

  Hieman aiheen vierestä, mutta saakohan digiboxin kiintolevyltä tallennettua ohjelmat tallentavalla DVD-soittimella...?

  Saako tallennettavalla DVD-soittimella kuinka kätevästi tallenneltua digikanavilta?

    
 • Lainaus:
  14.10.2004 klo 16:34 bbb kirjoitti
  Hieman aiheen vierestä, mutta saakohan digiboxin kiintolevyltä tallennettua ohjelmat tallentavalla DVD-soittimella...?

  Saako tallennettavalla DVD-soittimella kuinka kätevästi tallenneltua digikanavilta?


  Käsitykseni mukaan digiboksin scart-liitännästä ulos tuleva rgb-signaali (sama, jota televisionkin kautta katsotaan) voidaan tallentaa videonauhurilla tai DVD-tallentimella. Sillä, onko kyseessä digiboksin virittimeltä tuleva "suora lähetys" vaiko kiintolevyltä tuleva "nauhoitettu lähetys" ei pitäisi olla mitään merkitystä. Tallennin on vain asetettava tallentamaan AUX-liitännästä oman virittimensä sijasta.

  Tosin tälläkin palstalla, "DVD-soittimet"-alueella, on valitettu digiboksin ja DVD-tallentimen yhteensopimattomuutta. Kyseessä olivat Nokia 110 T ja Philips DVDR 75.

    
 • Lainaus:
  15.10.2004 klo 14:49 Jube kirjoitti
  Käsitykseni mukaan digiboksin scart-liitännästä ulos tuleva rgb-signaali (sama, jota televisionkin kautta katsotaan) voidaan tallentaa videonauhurilla tai DVD-tallentimella.


  DVD-tallentimien osalta ylläoleva lause pitää paikkansa. Sen sijaan videonauhurit eivät osaa käsitellä RGB-signaalia ). SCART-kaapelissa tosin kulkee RGB-signaalin synkronointisignaalina komposiittivideo, jota videonauhuri voi tallentaa.

  ) Joskuks vuosikausia sitten oli myynnissä joku muistaakseni Sanyon huippumalli, joka käytti RGB:tä. Nykyisistä VHS- ja SVHS-nauhureista mikään ei ota vastaan tai lähetä RGB:tä.

    
 • Oolrait, tämähän kuulostaa ihan hyvältä. Kiitokset!

    
 • Joo, paitsi että nyt Finluxin sivuilla luvataan vehje vasta alkuvuodesta 2005. Sen tulo on jo viivästynyt niin monta kertaa, että hyvä jos sen saa juhannukseksi 2005.

    
 • Miten käytännössä kaapeliverkkossa oleva digiboksi toimii? Siis tarkoitan että jos haluaa nähdä vaikka mtv3+ niin pitääkö olla kortti jotta näkee jos on kaapeli tv? Ja saako näitä kortteja ilmatteeksi vai kiskotaanko niistä rahaa ja jos kiskotaan niin kuinka paljon?

    
 • Jos kanava (tai ohjelma) ei ole maksullinen , niin mitään korttia ei tarvita, esimerkkinä maksuttomasta palvelusta voisi mainita alpppihiidon ja maksullisesta taas viikolla tulevat lätkämatsit, joihin siis tarvii kortin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit