Autoradio USA:sta

5 kommenttia

Onko kellään tietoa USA:sta tuodusta autoradiosta?
Toimiiko se Suomessa niinkuin pitää ja miten hinnat suhtautuvat kotimaisiin kauppoihin verrattuna?

  
 • Ei toimi kunnolla täällä, USAssa käytössä vain muistakseni parilliset radiotaajuudet, eli parittomat eivät toimi (esim. 87,50 tai 88,70).

    
 • Monissa (auto)radioissa on nykyään mahdollisuus valita hakuporrastus, joten jenkkipeli saattaa hyvin toimiakin Suomessa. Kannattaa tarkistaa viritystaajuuksien porrastus ja sen mahdollinen muunnettavuus.

  Toinen tarkistettava asia on FM-taajuuskaista, kaikki jenkkiradiot eivät kata kokonaan Suomessa käytettävää kaistaa 87,5 - 108 MHz.

  Autoradiot ja muut viihdevempeleet ovet yleensä Jenkeistä ostettuna halvempia kuin Suomessa, mutta tuontitavasta riippuen saatat joutua maksamaan lisäksi tullin + täkäläisen alv:n 22%, joten lopputulos voi olla kalliimpikin.

  Jos hyvää radiota etsit Suomen hintoja edullisemmin, kannattanee tsekkailla EU:sta, esim. saksalaisilla nettiputiikeillä on usein hyviä tarjouksia.

    
 • Lainaus:
  05.01.2005 klo 01:30 Variaabeli kirjoitti
  Ei toimi kunnolla täällä, USAssa käytössä vain muistakseni parilliset radiotaajuudet, eli parittomat eivät toimi (esim. 87,50 tai 88,70).

  Periaattessa siis on turha sellaista hankkia... ?

    
 • Kiitos kaikille kommenteista. Taidanpa katsella EU:sta.

    
 • Minulla on USAsta ostettu Blaupunkt "San Francisco". Siinä saa asettaa erikseen tuon käytetäänkö parillisia vai parittomia taajuuksia. Ehkä autoradio on juuri ainoa USA:n laite, joka Suomessa toimii sellaisenaan. Varmempaa ja helpompaa on tietysti ostaa EUsta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit