genelec 8030 A

2 kommenttia

Harkitsen ko. kaiuttumien hankintaa,olisko noista kotikäyttöön. Musiikki jota kuuntelen on pääasiassa jazz ja enimmäkseen akustinen sellainen.

  
  • Hyvät skobet, mutta äänenlaatu on makuasia ja riippuu paljon kaiuttimien sijoituksesta sekä huoneen akustiikasta. Kuten aina - lopullinen soveltuvuus sinun makuusi selviää vain kuuntelemalla kaiuttimia niiden lopullisessa kuunteluympäristössä, jossa kannattaa kokeilla erilaisia sijoitusvaihtoehtoja. Palveleva hifimyymälä järjestää kyllä kotikuuntelun.

      
  • Erinomainen kaiutin. Hyvin analyyttinen ja tarkka. Pienimmätkin yksityiskohdat kuuluvat. Genelecien jälkeen lähes kaikki muut kaiuttimet kuulostavat värittyneiltä. Lisäksi, useimmista passiivikaiuttimista poiketeni, aktiivikaiutin on hyvin säädettävissä erilaisten sijoitustapojen mukaan.

    Jos nyt kuitenkin huonoja puolia on haettava, niin 8030A:n kaltainen pienikokoinen kaiutin alkaa suunnata vasta melko korkeilla taajuuksilla. Tämä merkitsee sitä, että varsinkin lattia- ja kattoheijastumat saattavat värittää ääntä kauempana kaiuttimesta kuunneltuna. Genelecit sopivat siis ennen kaikkea melko läheltä kuunneltaviksi.

    Toinen huono puoli on se, että Geneleceillä huonot äänitteet myös kuulostavat huonoilta.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit