vinyylilevyt talteen CD / DVD :lle?

2 kommenttia

Hei! Komerossa on pari metriä analogisia LP- ja maksisinglelevyjä ( niitä isoja mustia lättyjä joissa on reikä keskellä ja pitkä naarmu pinnassa). Mitenkä ne saisi digitaaliseen CD- tms. olomuotoon kätevimmin? Tietokonetta en haluaisi tähän sotkea, kotikoneena kun on Fujitsu PocketLoox-kämmykkä (digikuvien bluetooth-printtaukseen ja s-postia varten) eikä töistä tai kavereiltakaan löydy kovin kummosia ÄÄNI-värkkejä PC:hen (mitä siihen sitten tarviikaan?)

Minulla on tallentava DVD, Philips DVDR70 (max.6h) siihenhän menisi ulkoinen (esim. videokameran ääni) RCA-pistokkeilla;
eli levysoitin-> vahvistin->DVDsoitin ja kuuden tunnin tallennus päälle, mitä tapahtuu? Syntyy elokuva ilman kuvaa ( siis ELO) :smile: mutta millä laadulla ääni tallentuu? Onko järkeä? Meneekö levytila "hukkaan"? Toistossa kuunnellaan viritinvahvistimen kautta elokuvaa ilman TV:tä, varmaan ihan OK?

  
 • Vinyylien äänenlaadun korjaus on ammatti-ihmisten puuhaa. Amatöörillä ei pelimerkit riitä, äänenlaatu todennäköisesti vain kärsii. Tähän hommaan tarvitsee sotkea tietokone.

  Tuo esittämäsi LP:n kopiointi DVD:lle pitäisi onnistua, tai ainakaan en keksi syytä, miksi tuo ei toimisi. Äänenlaatu on juuri sitä, mitä LP-levyn äänenlaatu on. Se, onko se hyvä vai huono asia, onkin jo toinen juttu.

    
 • Ei järkeä.

  Osta levyjen parhaimmisto cd:nä jostakin näistä allaolevista luotettavista nettikaupoista:
  www.play.com
  www.cdon.com
  www.101cd.com
  www.cdwow.com

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit