Harman Kardon -stereot

5 kommenttia

Tarkoituksenani olisi ostaa kunnon perusstereolaitteet vuosiksi eteenpäin. Laitteista ei hirveästi ymmärrä, joten kysyisin neuvoa. Haluan kuunnella musiikkia, kotiteatteri- yms. höpötyksistä en perusta.

Hintansa puolesta minulle sopisivat Harman Kardonin laitteet:
HK 970 -vahvistin 500 e
HD 970 -CD-soitin 400 e
TU 970 -viritin 400 e

Tai vaihtoehtoisesti viritin-vahvistimeksi HK 3380/3480, 400-500e.

Kun vielä mukaan laskee 1000 e kaiuttimiin, lystin hinnaksi tulee 2000-2500 e.

Osaisiko joku minua viisampi kertoa, onko tässä järkeä? Onko hyvät vehkeet, kannataako viritin ja vahvistin ostaa erikseen? Onko järkeä maksaa näin paljon cd-soittimesta ja virittimestä, pitäisikö kaiuttimiin laittaa suhteessa enemmän rahaa?

Kiitos avusta!

  
 • Joskus 1980-luvulla suositeltiin, että stereopaketin hinnasta pitäisi 40 % sijoittaa kaiuttimiin. Siinä mielessä olet oikeilla jäljillä.

  Itse kuitenkin korvaisin erilliset virittimen ja vahvistimen viritinvahvistimella. Eriilisyys ei tuo mitään käytännön hyötyä ja rahaakin säästyisi n. 500 e. Malli 3380 on tehoiltaan taatusti kotikuunteluun riittävä, 2 x 80 W riittää varmasti. Ovat siinä mielessä "oikeita" vahvistimia, että ovat varustettuja levysoitinliitännällä; sitä ei ns. kotiteatterivahvistimista enää löydy. Asialla ei sinulle taida olla merkitystä, mutta joillain meistä on vielä vinyylisoittimiakin.

  Jos olet laitteita hankkimassa, älä turhaan säästele sitä viimeistä satasta, siinä CD-soittimenkaan hinnassa. Jälkikäteen kuitenkin harmittaa. Jos valitset viritinvahvistimen, maksavat varsinaiset laitteet n. 1000 e ja jos varaat kaiuttimiin toisen mokoman, luulisi lopputuloksen olevan vallan hyvä.

  KUnhan vielä varaat tarpeeksi aikaa kaiuttimien koekuunteluun ja vertailuun.

    
 • Lainaus:
  30.05.2006 klo 13:16 Jube kirjoitti
  Itse kuitenkin korvaisin erilliset virittimen ja vahvistimen viritinvahvistimella. Eriilisyys ei tuo mitään käytännön hyötyä ja rahaakin säästyisi n. 500 e.


  Viritinvahvistimien perisynti on radion läpikuuluminen muita ohjelmalähteitä käytettäessä. Tuo ongelma tulee taklattua erillisillä laitteilla.

  Ongelman vakavuus on melko suorassa suhteessa laitteen hintaan, mutta on silti ollut havaittavissa lähes kaikilla kokeilemillani laitteilla. Ominaisuuden testaus on hyvin helppoa kuuntelemalla radiota ja vaihtaen sitten ohjelmalähteelle, johon ei tule sisään signaalia ja lisäämällä äänenvoimakkuutta.
  Ongelmaan on toki helppo korjauskin. Radioon voi esivalinnaksi tallentaa taajuuden jolla ei ole lähetystä. Kun valitsee tuon esivalinnan ennenkuin vaihtaa ohjelmalähdettä, ei mitään ylimääräistä kuulu.

    
 • Kiitos vastauksista. Tietysti kaksi vastakkaista mielipidettä nyt sekoittaa päätäni lisää :wink: Onko tuo radion läpikuuluminen todella ongelma myös tällaisissa vähän kalliimmissa laitteissa? Liittyykö viritin/vahvistin-yhdistelmään muita ongelmia, ts. mistä 500 euron ero hinnassa tulee erillisten ja yhden laitteen välillä?

  Mitä levysoittimeen tulee, minulla on jo sellainen, aikomuksenani on laittaa vanha Dualin laite kuntoon, myöhemmin ajattelin ostaa myös erillisen levysoitinesiasteen, mutta jätin tämän asioiden yksinkertaistamiseksi mainitsematta.

  Onko kellään tietoa/kokemusta näistä Harman/Kardonin laitteista? Tiedättekö olisiko jossain arvosteluita?

  Kaiuttimet on sitten henkilökohtaisempi juttu, ne pitää todellakin valita itse kuuntelemalla!

    
 • Oletkos harkinnut Genelecin aktiivikaiuttimia ja niiden kaveriksi etuvahvistinta, cd-pyörijää ja viritintä?
  Kuuntelin kaiutin kokoonpanoa, jossa oli kaksi Genelecin pientä ja yksi subbari ja minusta ääni oli mahtava, hintaa noille Geneleceille tulee käsittääkseni noin 1500 (= 2*370+800). Lisäinfoa saa Genelecin sivuilta. Toki täytyy sanoa että kaikki eivät tykkää Genelecin rehellisestä ja ehkä raa'astakin äänestä.
  Itsellä tälläinen kokoonpano on harkinnassa.

    
 • Lainaus:
  31.05.2006 klo 19:48 Paul Derouda kirjoitti
  Kiitos vastauksista. Tietysti kaksi vastakkaista mielipidettä nyt sekoittaa päätäni lisää :wink: Onko tuo radion läpikuuluminen todella ongelma myös tällaisissa vähän kalliimmissa laitteissa? Liittyykö viritin/vahvistin-yhdistelmään muita ongelmia, ts. mistä 500 euron ero hinnassa tulee erillisten ja yhden laitteen välillä?
  ...
  Onko kellään tietoa/kokemusta näistä Harman/Kardonin laitteista? Tiedättekö olisiko jossain arvosteluita?


  Tuo läpikuuluminen selviää helpoimmin testaamalla. Omassa hyllyssänikin on nykyisein >500 EUR viritinvahvistin, eikä ongelmaa esiinny normaaleilla äänenvoimakkuuksilla.

  HK on perinteinen ja arvostettu hifimerkki, jonka laitteilta on perinteisesti lupa odottaa paljon.

  Kannattaa kysyä myös HIFI-lehden palstalta laitteista. Tuolla liikkuu todennäköisemmin laitteita tuntevia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit