"Kotiteatterin kivijalka" vertailusta (15/2009)

1 kommentti

Luin uusimmasta TM:stä otsinkon mukaisen jutun, joka oli ihan OK, jos haluaa kunnon äänen kun katsoo leffaa. Uskoisin, että suurimmalla osalla (litteiden TV:n omistajista) ongelma on se, että he käyttää TV:n omia/surkeita kajareita kun katoo TV:tä (95% TVn käyttöajasta ?) ja he ei haluaisi käyttää kolmea kaukosäädintä (vanhstin, tv, tallentava boxi).Eli miten olisi viisainta rakentaa systeemi, jonka pitää saada aikaan:

1 Hyvä (stereo) ääni kun katsoo telkkaria JA vain TV:n kaukosäädin käytössä.

2 Hyvä 5.1 ääni kun katoo DVD/bluray-leffaa esim PS3:lla

3 Ilman kahta ylimääräistä aktiivikajaria TV:n kiinni? Uskoisin, että kovinkaan moinen hallitus ei puolla 8 kajarin asentamista (5.1+2)..Vai herääkö uudet vahvistimet henkiin kun laittaa TV:n käyntiin? SIlloin asia hoituu helposti..Voisi olla myös paikallaan tehdä testi millä aktiivikajereilla saa parannettua litteän TV:n ääntä helpommin (ilman vahvaria). Eli onko hommattava 500 €:n genelecit Sonyyn kiinni vai riittääkö jotkin Bose/Creative/ym halvemmat purkit?

  
  • halvin parannus oikeaan suuntaan on pistää ysp kiinni tv:n alle, se käynnistyy automaattisesti. keskikanava on tärkein äänilähde 5.1 ja 7.1 lähteissäkin (mihinkä luonnonlait muuttuisivat), ja muut kanavat jäävät toissijaisiksi joten ne voi hoitaa kaiuilla/viiveillä. 2 kanavaisen ongelma on se ettet saa keskikanavaa joten stereoerottelu leffoilla menee liioitteluksi (kuten moni harrastajakin on laitteensa valitettavasti säätänyt). myös philipsillä on joku vastine yammulle, mutta en ole sitä koskaan kuunnellut, yspejä on tullut asenneltua useaan kotiin.      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit