Via Baltikaa mopolla alas alpeille

1 kommentti

Miten on löytyykö hyviä ohjeita, vinkkejä, linkkejä ja tuoretta kokemusta yöpymisen, mitä katsastaa matkalla yms. josko lähtis kokeileen sitä reittiä. Mitä kokemuksia Puolasta, Slovakeista ja Unkarista.Perinteinen Itävalta ja Tirol kuitenkin jälleen se "rakkaus" ja pääkohde. Ruotsi ja laivareitit jo turhankin tuttuja Saksaan. Saksaakin jo sahattu

  
  • Olen ajanut prätkällä kyseisen reitin. Tallinna-Riika-Kaunas-Varsova-Praha ja siitä sitten Itävaltaan ja alas Italian itärannikkoa pitkin. Sen jälkeen laivalla yli Kreikkaan.
    Tiet ovat ihan hyviä, kunhan muistaa pitää katseen eteenpäin, sillä Puolassa, moottoriteiden varsilla myydään naiset myyvät muutakin, kuin marjoja..

    Yöpymisiä ei kannata suunnitella etukäteen. Niitä löytyy aina. Joskus saa vähän aikaa etsiä, mutta taivasalle ei joudu koskaan. Kannattaa luonnollisesti katsoa ensin, että yöpymispaikassa on talli, jonne jättää prätkä. Riikahotellissa jouduimme palkkaamaan vahdin, joka vartioi prätkiä koko yön. Hän heilui pitkän kepin kanssa ja karkoitti sillä rahaa kerjääviä lapsia. Siinä hotellissa saimme muuten tosin mahtavan aamiaisen! Kuola valuu vieläkin suupieliä pitkin, kun muistelen.

    Jos alkaa jurppimaan lännen konetiet, niin suosittelen lämpimästi pientä prätkäreissua Himalajan vuoristoon. Lisätietoja löytyy tarvittaessa.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit