navigaattori

4 kommenttia

Minkälainen navigaattori toimisi parhaiten moottoripyörässä? Ja paljonko siihen kannattaisi sijoittaa euroja (keskiverto peli siis)?

  
 • Kaksi vehjettä tiedän: TomTom Rider ja Garmin Streetpilot 2820.
  TomTom Riderin saa kaupasta ja Garmin:n laite tulee vasta kesällä myyntiin. Hinnathan saa parhaiten selville kuuklella, mutta Streetpilotille on mainittu hieman runsas 1000 taalaa ja Rider lienee puolet siitä.
  Kovin ovat hinnakkaita, minusta.
  Onkos muista kandidaatteja, siis että olisivat suunniteltu m-pyöräkäyttöön.

    
 • Tuo tuhat taalaa tuntuu hieman kalliilta. Mutta n. 300-500€ olisin valmis sijoittamaan ko. laitteeseen. Saisi heittää noi GT-kartat roskiin??!!

    
 • Itse en heittäisi karttoja pois, sillä niistähän saa hyvän yleiskuvan jota navigaattorista ei saa. Esimerkiksi kesken matkan, tauolla, kun katselee karttoja, niin saa ahaa elämyksen "ajankin tuota kautta".
  Ja joskus navigaattori ei osaa kertoa järkevintä tietä, tiedän tapauksen että hyvälle tielle olisi päässyt, mutta se olisi vaatinut muutaman kilometrin ajamista väärään suuntaan ja siten navigaattori ohjasi huono kuntoislle tielle. Normaalia karttaa katsomalla olisi ihminen huomannut tilanteen heti ja ajanut ensin 'väärään' suuntaan.
  Siis navigaattori on erinomainen renki, mutta isännäksi siitä ei ole.

    
 • Tom Tomista saa kyllä kuvan kartasta. Tosin se ei ole GT kartan veroinen mutta kartaa voi zoomailla mielensä mukaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit