Mopo vs. skootteri

3 kommenttia

Olen hankkimassa mopoa ja miettinyt mikä malli olisi paras, mopo (esim. crossimopo) vai skootteri-mallinen. Jos jollain on kokemusta molemmista, olisi hyvä tietää kummankin haitat ja hyvät puolet. Kumpi on mukavampi ja parempi lähinnä kaupunkiajoissa, ei ole tarkoitusta ajaa yli 100km matkoja ainakaan paljon.

Skootterit ovat tietääkseni suositumpia, mutta onko niillä todella mukavampi ajaa ja ovatko ne kätevämpiä?

  
  • Jos hankit mopon vain kulkuvälineeksi paikasta toiseen, eikä "laji" kiinnosta muuten, osta skootteri. Helppo ajettavuus on se juttu näissä.



    Itsellä käy tuo skootterilla ajo vähän "tylsäksi" nyt kun on sillä ajellut muutaman tuhat km, tekis vaihteellista mieli. Monet vakio endurot/supermotot on kyllä ihan uskomattoman hitaita ja vie bensaa aikas paljon. Mukavuudesta en osaa sanoa, kun en ole pitkää matkaa ajanu sellasella. Elikkä vaihteellisella on "hauskempi" ajaa, on jotain tekemistä siinä ajaessa. Jos aikoo moottoripyörän hankkia niin on ehkä hyvä harjotella mopolla jo kytkimen ja vaihteitten käyttö.



    (niitä "crossi" mopoja sanotaan muuten enduroiksi)

      
  • Osana mopon hankintaa on myös se, että haluatko pelata öljyjen kanssa vai pelkän bensan. Eli mieti myös aijotko ostaa 2-tahtisen vai nelitahtisen. Molemmissa on toki hyvät ja huonot puolensa, sekä kannattajansa ja vastaanpuhujat.



    appeli

      
  • Enduro,jos et välitä kuraantumisesta ja roiskeista.Skootteri jos halut liikkua myös sapattivaatteissa tai muuten vaan puhtaana ja kuivana.

    Pääasia on kuitenkin jokatapauksessa päässä eli hyvä ja helppokäyttöinen kypärä.

    Toisaalta; ei vitosen päähän kannata hankkia kympin kypärää.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit