Kännykkäkameroiden erot

8 kommenttia

Kännykän vaihto veronpalautuksen päässä, kamerakännykkään aikosin vaihtaa. Kännykän kamerathan ovat melko alkeellisia verrattuna esim digikameroihin, mutta haluaisin silti tiedostaa ostaessani mahdollisesti sellaista. Nokialla olemassa ainakin CIF ja VGA-kamerat puhelinmalleissaan, mutta mites käytännössä niidenero on. Voisiko joku erittäin ystävällisesti laittaa kahdella eri kamerakännykällä ja samasta kohteesta ja samasta kohdasta otettua kuvaa tänne näytille? Tai linkki? Tai jos vaikka eroja kahdella eri merkkisellä? Tästä voi olla hyötyä monelle kamerakännykkää aikoville. Kiitos jos joku viitsii nähdä em vaivan...

  
 • Lainaus:
  03.11.2004 klo 11:06 Murikka1 kirjoitti
  Nokialla olemassa ainakin CIF ja VGA-kamerat puhelinmalleissaan, mutta mites käytännössä niidenero on. Voisiko joku erittäin ystävällisesti laittaa kahdella eri kamerakännykällä ja samasta kohteesta ja samasta kohdasta otettua kuvaa tänne näytille? Tai linkki? Tai jos vaikka eroja kahdella eri merkkisellä?


  Mikäli nimenomaan kameraominaisuudelle lasket jonkinlaista painoarvoa valinnassa, unohda CIF-tarkkuuden laitteet.

  Yleisesti ottaen voidaan tehdä jako kamerakännyköihin ja kännyköihin, joissa on kamera. Ero on siinä, että ensin mainitussa ryhmässä kameran laatu on sillä tasolla, että kuvilla voi olla jonkinlaista käyttöä muuallakin kuin MMS-viesteissä, laitteen näyttö on kyllin suuri kuvien katseluun ja laitteen ohjelmistosta löytyy esim. kuvien muokkaukseen ym. sovelluksia. Jälkimmäisessä ryhmässä kamera on vain lisäominaisuus ja pelkästään hyvin satunnaiseen käyttöön.

  Nokian mallistossa varsinaisiksi kamerakännyköiksi on luettava Series 60 -käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet: esim. 6600 (VGA), 6260 (VGA), 7610 (1 Mpix), 6670 (1 Mpix) ja 6630 (1,3 Mpix). Series 40 -mallistossa kameraominaisuudet ovat hyvin rajalliset. Muiden valmistajien mallistoja en tunne riittävän hyvin, että voisin niitä kommentoida.

  Vertailukuvia löytyy runsaasti matkapuhelinaiheiselta foorumilta: http://www.matkapuhelininfo.com/forum/.

    
 • Haluaisin kännykän, jolla voi ottaa kuvia ja laittaa ne sitten tietokoneelle. Kuvat saisivat olla sellaisia että voisi ottaa pieniä ryhmäkuvia, esimerkiksi jos pöydän ääressä on ihmisiä, niin ottaa heistä kuva. Puhelimeen pitäisi mahtua satoja viestejä ja muutenkin olla helppokäyttöinen. Mitä puhelinta suosittelette (ei saa maksaa yli 450 euro)? Hinta on myöskin tärkeä tekiä...

    
 • Lainaus:
  03.11.2004 klo 14:02 Tuomas kirjoitti
  Haluaisin kännykän, jolla voi ottaa kuvia ja laittaa ne sitten tietokoneelle. Kuvat saisivat olla sellaisia että voisi ottaa pieniä ryhmäkuvia, esimerkiksi jos pöydän ääressä on ihmisiä, niin ottaa heistä kuva. Puhelimeen pitäisi mahtua satoja viestejä ja muutenkin olla helppokäyttöinen. Mitä puhelinta suosittelette (ei saa maksaa yli 450 euro)? Hinta on myöskin tärkeä tekiä...


  Kaikki mainitut kriteerit täyttävät mainitsemistani laitteista esim. Nokia 6670 ja 7610. Mainitulla hintaa laitteet saa tosin vain nettiputiikeista esim. http://www.idesan.pp.fi/.

    
 • On se mahtavaa miten Nokian markkinointi on luonut käsityksen, ettei maailmassa ole muita kännyköitä kuin Nokia. Jos haluat ostaa parhailla ominaisuuksilla varustetun kamerakännyn suosittelen lämpimästi kokeilemaan muidenkin valmistajien webbisivuja, saattaapi tulla positiivisia yllätyksiä!

    
 • PPi:lle kiitos! :smile:
  Wxyz, Nokia maksaa kaiken lisäksi enemmän kuin muut ja siinä on joihinkin kännyköihin verrattuna vähemmän ominaisuuksia. Nokiassa on Premium-lisä siis ylihintalisä tai miksi sitä voisi sanoa...

    
 • Lainaus:
  04.11.2004 klo 09:14 wxyz kirjoitti
  Jos haluat ostaa parhailla ominaisuuksilla varustetun kamerakännyn suosittelen lämpimästi kokeilemaan muidenkin valmistajien webbisivuja, saattaapi tulla positiivisia yllätyksiä!


  Haluatko antaaa lisävihjeitä? Kameran osalta en tiedä kuin Sharpin, jolla on merkittävästi parempi laite, mutta tuota on vähemmän näkynyt täällä myynnissä.

  Omat valintakriteerini ovat moniajava käyttöjärjestelmä, suuri näyttö, monoblokkimuoto. Koko on vähemmän kriittinen tekijä. Jäljelle jäävät ainakin SE:n mallit, Siemensin SX1 (uudemmista ei käyttökokemuksia) ja Nokian S60-mallit. Simpukoista pitäville vaihtoehtoja on luonnollisestikin enemmän, mutta kuten mainitsin en omaa kokemuksia laitteista.

  Omilla valintakriteereilläni eri valmistajien laitteiden väliset hintaerot ovat lähinnä marginaaliset.

    
 • Ihan hyvä kamera on ainakin S65:ssä (1.3 mpix). Parempi kuin Nokian 7610:ssa varsinkin kirkkaassa ilmassa, salama on lisävaruste... Matkapuhelinmyyjänä on tullut kokeiltua ja kuukauden omistettua.

  Hintakin jää uudessa kapulassa hieman reiluun 400 euroon Nokian vastaavan maksaessa yli 500 euroa. Käytettynä liikkuvat 350 euron molemmin puolin. Siemensissä on myös 2 vuoden takuu, Nokialla vain 1. Kannattaa myös muistaa, että Siemensin voi päivittää kotonaan datakaapelilla, Nokia pitää aina lähettää huoltoon ja odottaa pari viikkoa...

  Kannattaa todellakin miettiä, pitääkö kapulassa olla nimi Nokia. Muitakin valmistajia löytyy... Varsinkin kun helppokäyttöisyys tuntuu varsinkin Siemensissä olevan nykyään Nokian tasolla, niin samantyylisiä ne loppujen lopuksi ovat. Samsung ja varsinkin Motorola ovat taas niin kovin erilaisia Nokialaiseen tottuneelle, muttan niitäkään en vierasta. Kielitaidottomalle Motorola ei ole vaihtoehto, se kun osaa vain englantia, mutta Samsungista on positiivisia kokemuksia. Sony-Ericssonia en ole käyttänyt niin paljon, että pystyisin siitä kovin paljon sanomaan. Heti aluksi vaan tuntui, ettei se ollut tarkoitettu minulle...

  Mulla olisi yksi S65 myytävänä, mutta tarkemmin en viitsi täällä mainostaa. Privaa, jos kiinnostaa.

  Hyvää vertailua mallien kesken voi tehdä tuolla:

  http://puhelinvertailu.vapaalla.org

  Nykyään käytän SX1:stä mm. symbianin takia, mutta puhelimena/kuvauskojeena/tekstauslaitteena S65 päihittää SX1:n 10-0. SX1 on kyllä ihan kelpo kapula viihdekäyttöön radion, mp3:n, pelivalikoiman yms. roinan ansiosta... ja SX1:han on Series 60-laite. Nykyään Nokia + muut valmistajat tekevät erittäin tiivistä yhteistyötä tämän suhteen.

  ei, en ole puolueellinen, olen sentään työskennellyt Nokialla kaksi vuotta ja kapuloita on ollut aina vanhasta kunnon 3210:sta 9210i:n.

  Tuossa olisi sitten S65:llä otettu valokuva:  ... ei kyllä mikään paras mahdollinen näytekuvaksi, koneelta ei vaan nopeasti oikein muuta julkaisukelpoista löytynyt (pelkkiä potretteja :wink:) mutta kannattaa katsoa esim. auton ääriviivoja. Huomaa, ettei tausta ole pahemmin sumentunut...

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 06.11.2004 klo 02:28]
    
 • Mallikuva näyttää nopeasti katsottuna olevan ihan OK, mutta kiinnitin huomiota, että kuva on kokonaisuudessaan lievästi epätarkka eikä kuvasta löydy ollenkaan kohtaa, johon kamera on kuvan tarkentanut. Syynä lienee, ettei kamerakännyt edes yritä tarkentaa kuvaa mihinkään. Otetaan kuva asetuksilla, jossa oletusetäisyys on 3 m. Tällaisia kameroita maailma on tosin pullollaan ihan filmipuolellakin. Kuvilla on oma käyttötarkoituksensa, mutta itse en tosin voisi esim. matkakuvia ottaa moisella ja arkistoida.
  Kunhan kännyihin saadaan noin 3 M tarkkuus ja muu kuin muovinen objektiivi, alan harkita. Pakattuna (esim. JPEG) tiedoston koko saisi olla 300-400 kb näiden 20 kb sijaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit