Puhelimesta modeemi

4 kommenttia

Voiko puhelinta käyttää tabletin modeemina? Puhelin on: Nokia C5-03 Tabletti on: Asus Nexus 7 (Android 4,1) Tietääkö joku polun jota pitkin seurata?

  
 • Windows koneessa useimpia nokialaisia voi, mutta android tabletista vaikea sanoa.  Paitsi jos lataat joikuspot nimisen ohjelman puhelimeen. Sillä voit jakaa puhelimen nettiyhteyden wlanina jos C5 tukee sitä. Mutta nopeus ei ole eriryisen suuri näin.

    
 • Hyvä ohjelma. Hyvin toimii. Kiitos vinkistä.

    
 • leipis:

  Voiko puhelinta käyttää tabletin modeemina? Puhelin on: Nokia C5-03 Tabletti on: Asus Nexus 7 (Android 4,1) Tietääkö joku polun jota pitkin seurata?
  Riippuu puhelimesta. Osassa Nokialaisia Bluetoothista on poistettu DUN-profiili, jota tarvitaan internet-yhteyden jakoon Android-tableteille. Vanhoissa 3110 ja 6300 -malleissa homma toimii, mutta ei esim E70:ssä. E7:ssa ja 500:ssa ei toimi. Lumia 800 pystyy jakamaan nettiä WLAN:n kautta.  Nettisivujen jako Joikuspotin kautta ei myöskään onnistu Androidille, koska Android ei osaa käyttää Ad-Hoc-nettijakoa, jota JoikuSpot tarjoaa. Toisaalta Nokian vanhempien mallien WLAN syö akkua sellaista tahtia, että Joikuspotin verkkojako ei toimi kuin hetken. Ja puhelin käy tulikuumana. Ilmeisesti joko WLAN:n raudassa tai ohjelmistossa on jotain isompaakin vikaa.

  Pienempi vika on se, että 500 ja E7-malleissa WLAN väittää olevansa päällä, kun sen kytkimestä pistää päälle. Mitään ei kuitenkaan tapahdu, jos virrransäästö on päällä. Käyttöjärjestelmä kun ei osaa pistää virransäästöä pois päältä, kun WLAN:n kytkee päälle. Eikä Noksun valikkohelvetistä ole ihan helppoa löytää, mikä on vikana.  On turha kommentoida, että 'nämä ovat Symbianin ongelmia'. Kyllä Nokia on osannut kopioida osan ongelmista myös Lumioihin, esimerkiksi sekavat ja huonosti nimetyt ylläpitovalikot.  Mainoksiin ei ole luottamista. Nokia on monessa mallissa huonontanut ohjelmiston ominaisuuksia kesken kauden. Itsekin olen palauttanut viime vuoden aikana puolisen tusinaa Noksua kauppaan, koska ne eivät ole vastanneet mainoksia.  Huomasin muuten juuri, että Nokia osaa sählätä jopa nettisivuillaan. Googlen kautta löytynyt C5-03:n mainossivu jumittaa Firefoxin.    
 • Kannattanee siirtyä wifi-yhteyden käyttöön.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit