iPhonen zoom ja laatu?

3 kommenttia

Mahtaa olla joidenkin mielestä alkeellinen kysymys, mutta vaikuttaako iPhonella otettujen kuvien laatuun jos käytän zoomia? Näin kaveri väitti, mutta ei ole niin teknohirmu että menisin suoralta kädeltä uskomaan. Mulla on parisenkymmentä kuvaa jotka pitäisi tulostaa, ja mietin että tuleeko zoomatuista kuvista sama laatu? Paino pyytä lähettämään kuvat 300 dpi vähintään...Kiitos avusta! :smile:

  
 • 300dpi meinaa 300 pistettä tuumalle. Painoon kannattaa lähettää niin isot kuvat kuin on, niin ei ole tarvetta arpoa laadun kanssa.  iPhonessa, kuten älypuhelimissa yleensäkin on digitaalinen zoom, eli kyllä kuvanlaatuun vaikuttaa zoomaaminen negatiivisesti. Kennon erottelukyky on X, ja kun zoomaaminen ei ole oikeaa optisia linssielementtejä siirtämällä toteutettua zoomaamista, vaan reunat vain leikataan pois, jolloin kennon keskiosaa lähinnä käytetään kuvan muodostamiseen. Jotakin algoritmejä voidaan käyttää kuvan parantamiseksi puhelimessa, että kentes tulos on kuitenkin vähän parempi kuin se, että itse kuvankäsittelyohjelmassa rajaisi kuvan.

    
 • Kiitos Matti,  Olipa niin selkeä vastaus että jopa meikäläinen ymmärsi :tongue: Eli ehkä jätän ne zoomatut kuvat pois, koska ilmeisesti ne on aikalailla pienempiä ja niitä ei luonnollisesti kannata venytellä isommaks :smile: Soitin painoon eli tänne http://print24.com/fi-fi/ ja kerroin kuvien koon ja ilmeisesti jopa ne ei zoomatut ovat suht pieniä eli ei ihan julisteita niistä pysty taikomaan mutta ainakin pienempiä sentään.  Mutta asia selkis ja taas sitä on hieman viisaampi, kiitos avusta Masa :wave:

    
 • No älä suotta jätä pois, jos ne näyttää hyviltä ja resoluutio riittää, oikeastaan, puhelimen oma ohjelmisto on jo tainnut venytellä ne, eli kyllä sinun pitäis silmämääräisestikkin pystyä näkemään, riittääkö mielestäsi laatu kun vertaat tavallisiin kuviin.  Se riittääkö laatu haluttuun 300dpi:hin, riippuu kahdesta asiasta:  Miten isoja kuvia haluat tulostaa, ja mikä on kuvien resoluutio nyt pikseleinä, leveys/korkeus.  Ja sitten vaan lasket, kuvan haluttu korkeus tuumina paperilla, jaettuna pikselien määrä korkeussuunnassa.  Tai sama leveyssuunnassa, se on kai ihan sama kummin päin laskee. Haluttu leveys tuumina, jaettuna tietokoneella oelvan kuvan leveys pikseleinä, antaa DPI luvun. :xmas:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit