Millainen jääkaappi mökille?

2 kommenttia

Onko teillä kokemuksia ja mielipiteitä siitä, kannattaako mökille hommata jääkaappi, joka käyttää toimiakseen kaasua, vai kannattaako mieluummin ostaa kerralla tarpeeksi suuret aurinkopaneelit ja käyttää jääkaappia niillä hankitulla energialla.

Mökki vailla sähköjä on minulle uusi juttu, ja aurinkopaneelit on tarkoitus hankkia joka tapauksessa muutamaa lamppua, radiota ja kännykän lataamista varten ainakin.

  
 • Kannattaa hankkia kaasulla toimiva kaappi. Saat kaapin kylmäksi heti vaikka aurinko ei paistaisi. Mökillä olisi myös hyvä olla kellari.

  Paneelien tehot ei riitä kuin mainitsemiisi lamppuihin, kännykän laturiin, ja radioon. Televisiokin olisi parempi olla mustavalkoinen kuin väri pienemmän kulutuksen takia.
  Sitten suuriin tehontarpeisiin ja pilvisellä säällä ei ole muuta tapaa kuin agrigaattikäyttö.

    
 • Kahden paneelin aurinkojärjestelmät riittävät vallan hyvin jääkaapin käyttämiseksi. Tämä etenkin silloin, kun jääkaappi on nimenomaan suunniteltu aurinkopaneelijärjestelmille. Tällaisia ovat esim. Suncooler kaapit ja jotkut Helkamat.

  Esim. Napsin järjestelmmistä Genio 122 ja siitä isommat soveltuvat hyvin myös jääkaapin käyttöön. Samoin on laita Napsin Bigpack järjestelmän kanssa (se on siis 220v järjestelmiä).

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit