Oikein tehty pizzapohja

8 kommenttia

Tuoreimmassa TM:ssä oli esittelyssä pizzanpaisto... laite.

Onko kellään kokemusta pizzan paistamisesta lehdessäkin oikeaksi väitetyssä 350C:n lämpötilassa? Jos on, haluaisin tietää millä reseptillä tehdään ko. lämpötilaan sopiva "oikein tehty" pohja.

  
 • Lainaus:
  25.11.2005 klo 14:28 simBanssi kirjoitti
  Onko kellään kokemusta pizzan paistamisesta lehdessäkin oikeaksi väitetyssä 350C:n lämpötilassa? Jos on, haluaisin tietää millä reseptillä tehdään ko. lämpötilaan sopiva "oikein tehty" pohja.

  Meikäläisen neljässä pizzakirjassa ei yhdessäkään mainita kyseis
  tä lämpötilaa, mm. kirjassa Vincenzo Buonassisi: Il Libro della Pizza mainitaan lämpötilaksi 190-200 astetta.

    
 • Ei minunkaan kirjallisuuteni tunne 200C korkeampaa lämpötilaa.
  Yleistekniikka kun tuli aiheeksi kokeiles pizzan kaveriksi tai muuten vaan leivänpäälliseksi : silppua noin nyrkin (st.10)kokoinen punasipuli hienoksi,lisää noin 200g ravun pyrstöjä tai kuorittuja katkarapuja,100g kaviaaria ja noin ½l jukurttia ynnä ½rl vahvaa sinappia,sekoita hyvin ja nauti.
  Jos et tykkää ravuista ym älä kokeile.
  Lykkyä! :sunglasses: :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  26.11.2005 klo 19:06 salo-m kirjoitti
  kokeiles pizzan kaveriksi tai muuten vaan leivänpäälliseksi

  Mielenkiintoinen resepti, taidanpa kokeilla uutena vuotena. Taidan vaan korvata kaviaarin muikun tai siian mädillä, niin pysyy kustannukset järjellisinä. :smile:

  [HJS muokkasi tätä viestiä 27.11.2005 klo 18:06]
    
 • Ei minullakaan ole aina oikeaan kaviaariin varaa, mutta muikun mäti varmaan on ihan hyvää eli parempaa kuin nää Abban ym "kaviaarit".
  Maistia!

    
 • Lainaus:
  27.11.2005 klo 19:36 salo-m kirjoitti
  Ei minullakaan ole aina oikeaan kaviaariin varaa, mutta muikun mäti varmaan on ihan hyvää eli parempaa kuin nää Abban ym "kaviaarit".
  Maistia!

  Vasta jälkäteen tajusin tuon kaviaarin tarkoittavan sitä Kallen tavaraa, jota täällä on tuubeissa. Täytyypä katsoa hieman tuoteselostetta.
  :smile:

    
 • Korkein lämpötila mitä netistä löysin oli 280C. Nyt on kyllä TM:lle tainnut sattua kämmi.

  Enivei, hyvät pizzaohjeet kiinnostaa edelleen.

    
 • Tuskin on TM lämpötilan suhteen kämmännyt - kotipaakarin pizzaohjeet on laadittu alle 300 asteen siksi, ettei kodeissa yleensä ole mahdollisuutta korkeampaan lämpöön. Tällä uudella vekottimella on ja arvatenkin myös pizzerian kiviuunilla. Pyörittelin tuollaisen pakkausta käsissäni eräällä kauppareissulla ja muistaakseni laatikossa mainittiin 400 asteen maksimilämpö.

    
 • Aivan, löysin itsekin sivun jolla sanotaan että pizzalle sopii jopa 400C. No, ei muuta kuin tulta pesään. Keskiverto leivinuunissa ei ehkä yksi täysi pesällinen riitä, ellei ole kuivaa koivua.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit