Polttava DVD

3 kommenttia

Kysynpä tälläkin palstalla kysymyksen. Toisaalla annettiin ymmärtää kysyjän olevan lähinnä tyhmä monessa suhteessa ! :open_mouth:
Tarkoitukseni on hankkia hp pöytäkoneen jossa on polttava DVD-asema. Tarkoitukseni on tallentaa digi kuvat DVD levyille ja samoin useiden kymmenien tuntie editoidut video nauhat.
Kysymys: Kuinka kauan taltioidut kuvat luultavimmin säilyvät ? :confused:
Tiedän että alan ammattilaiset saavat taas aiheen hirnua, kun teen näin amatöörimäisiä kysymyksiä :sleepy: mutta minkäs mahtaa kun ei enempää en tiedä ! :innocent:

  
 • Kuvat säilyvät joitakin vuosia. Aika riippuu esim. levyn laadusta ja polttonopeudesta. Kannattaa tallentaa jonkun tunnetun valmistajan levylle ja alhaisella nopeudella.

    
 • Kuvatiedostot säilyvät pitkään, enemmän kuin joitakin vuosia. Kuten tuossa ylhäällä todettiin, kannattaa varmuuden vuoksi polttaa levy alhaisella nopeudella ja käyttää mahdollisimman hyvälaatuista aihiota (eli siis tyhjää levyä).

  Useimmiten esimerkiksi TDK:t, Sonyt ja muut "vähän tyyriimmät" aihiot ovat laadultaan jees.

  Sitten kannattaa kytkeä vielä poltto-ohjelmasta jonkinlainen "varmistus" päälle, jotta tulee kerralla kunnon jälkeä.

    
 • Lisää vastaus, mutta teenkin jatkokysymyksen, jos vaikka joku sattuisi tietämään ! Nämä editoidut videonauhat jotka on tarkoitus siirtää DVD lle. Mikä mahtaa olla niiden käyttökelpoinen ikä ? Eli sen ajan loppupäässähän vasta kannattaisi siirtää niitä DVD kiekolle ? :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit