USA-tuonnista - uudet ja käytetyt

3 kommenttia

USA:n uusien autojen hinnat ovat todella edullisia, mitä vielä USD:n kurssi helpottaa. Esimerkki: MB C320 4Matic kaikilla varusteilla 50.000 USD eli 42.000 euroa. Suomessa 80.000 euroa (!)
Hintaero on suorastaan käsittämätön - USAssa 2 yhden hinnalla.

Euroautoissa ulkonäköerot Euroopan puolella myytäviin ovat varsin vähäisiä liittyen valoihin ja rekisterikilville varattuun tilaan. Vakiovarustelu taas on USAn puolella kuin eri planeetalta, ostajalle tarjottu lisävarustelista jää vähäiseksi.

Katselin myös käytettyjä. Niiden arvo laskee näemmä hyvin nopeasti, ja "löytöjä" voi näköjään tehdä etenkin sieltä päin asiaa katsottuna erikoisemmissa ja vähemmän halutuissa euroautoissa.

Ymmärtääkseni USAssa arvonlisäveron osuus auton loppuhinnassa on hyvin pieni (verothan ovat erilaisia eri osavaltioissa). Suomeen tuodessa auton USAlaisen listahintaan lisätään melkein suoraan Suomen ALV ja autovero, juuri mitään vähennettävää ei ole.

Esimerkki uuden tuonnista:
Jenkeissä hinta 42.000 EUR (hinta vientiin).
Suomessa sama uusi auto 80.000 EUR, joka sisältää autoveroa esimerkkinä 28%.
42.000 EUR + 9.250 EUR (ALV) + 14.350 EUR (autovero) + 5.000 euroa varauksena rahdille ja sen vero-osuudelle ym. kuluille = 70.600 EUR.

Käyttömenoja sopii myös tarkastella. Osa esim. pienissä kolareissa tarvittavista varaosista ovat erilaisia USA-speksillä. Voi olla, että myös tekniikassa on eri paikoissa osia eri spekseillä, jolloin huoltaminen on hankalaa ja kalliimpaa. Onko jollakin parempaa tietoa ?

  
 • Eli jos täällä ajelisi uudella perus Astralla niin siellä voisi ajaa vaikkapa hyvin varustellulla Audilla/Bemarilla. Tai voisi ostaa kaksi Astraa.

    
 • Ymmärtääkseni ei ole mahdollista yksityishenkilön maahantuoda vm. 98 uudempaa autoa muuta kuin muuttoautona. Näin AKE väitti noin vuosi sitten.

  Jotta auton saa rekisteröidä EU alueella vaaditaan "certificate of conformity" joka on vastaavuustodistus EU malleihin verrattuna ja sitä eivät kuulemma maahantuojat tai tehtaat anna vaikka olisi identtinen.

  Onko kukaan muu törmännyt tähän? :open_mouth:

    

 • Tautaa nuo hinnat olla vielä ns MSRP hintoja eli valmistajan suositushintoja. Hinnoittelu täällä on hieman vapaampaa esim jos ostaa sopivaan aikaan vuodesta (esim tänä kesänä vuoden 2004 mallin loppu erät) ja vielä kuukauden lopulla kun myyjä on jäljessä budjetistaan saa noihin hintoihin sai vielä 2000 -6000 taalaa alennusta (riippuen myös merkistä ja mallista)!! Jos on kyse haluttu auto niin saattaa joutua maksamaan myös ylihintaa 1000 -3000 taalaa!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit