Digiboxi/DVD-soitin DVI-liitännällä?

1 kommentti

Ostin taulutelevision vaimolle joululahjaksi (Vaimo ei varmasti lahjasta yhtä paljon innostu kuin minä), mutta nyt aloin etsimään digiboxia kaapeliverkkoon, missä olisi digitaalinen DVI-liitäntä. Televisiosta löytyy yksi DVI-liitin ja tuota olisi tietenkin tarkoitus käyttää joko digiboxin tai DVD-soittimen liittämiseksi televisioon.

En ole kuitenkaan laitevalmistajien nettisvuilta löytänyt yhtään laitetta, jossa olisi DVI-liitäntä. Onko tiedossa mahtaako ko. laitteita olla edes markkinoilla ja jos on niin millä valmistajilla ja missä hintaluokassa silloin pyöritään?

  
  • Valitettavasti digiboksien suhteen tilanne on melkolailla huono; useimmissa Suomessa myytävissä malleissa on ainoastaan komposiitti/RGB-SCART, joita ei kyllä voi paljon ylistää. Joissain malleissa on kuvanlaadultaan edellä mainittujen välille asettuva svideo-liitäntä. Komponenttia ei taida saada mistään ainakaan ilman virittelyä (sitäkin harrastettu). Toisaalta, nykyisellään digitv-lähetysten bittivirta on niin matala, että pakkaus näkyy selvästi. DVI:n kautta vedetty sinänsä virheetön kuva voisi jopa korostaa puutteellista tv-kuvaa...

    DVD-soittimia kyllä löytyy jo melko laajakin valikoima. Malleja en osaa suoralta kädeltä sanoa. DVD-soittimen kanssa DVI:n käytöstä oikeasti jo hyötyykin.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit