LED lisäkaukovalot; kokemuksia-pettymyksiä?

1 kommentti

Tapsa harkitsee LED lisäkaukovalojen asentamista. Markkinoilla tusinoittain erilaisia ja TM testanut vuonna 2015. Tuolloin Lazer R750 oli parahaita (REF30). Onko kellään ollut tätä useamman vuoden käytössä? Yhäkö palaa?

Minulla nimittäin LED ulkovaloista kokemusta, että Motonetin 30'000h luvattu tehokas valaisin kesti vain 30h. Kaksi vein takaisin, enkä kolmatta huolinut.

  
 • LED valoilla saa laillisesti ihan hirmuisen valotehon. Valaisimen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota valokuvioon. Monille LED valoille tyypillinen korostetun kirkas lähialue ei ehkä haittaa kovin paljon vanhan auton heikkojen valojen rinnalla, mutta muuten hyvien, mutta lyhyiden kaukovalojen kanssa yhdessä jotkut LEDit tekevät nokan eteen häiritsevän kirkkaan läiskän, jonka taakse ei huonossa kelissä näe kunnolla.

  Lazer Triple-R 750 vakioversiot on Rouvan halogeeni-Volvon nokalla lievemmin hajottavalla reeded-linsseillä varustettuna. Triple-R:n valokuvio on ilman valokuviota leventävää reeded-lisälinssiä vähän putkimainen meidän makuumme.

  Lazer on toimiva valo, mutta suuri syvyys vaatii tilaa nokalla.

  SAE Seekeriä, ja joitain Optibeamin Commanderia tai W-Lightin leveäkuvioisia uusia malleja (Comber, Wave) voisi harkita varsin kalliin, mutta 5 vuoden takuulla myytävän Lazerin vaihtoehdoksi?

  Jussinmäki Pohjanmaalla on tenhyt hyvää työtä valokuvioiden vertailussa valokuvin:

  http://jussinmaki.tri.haus/blogi/lisavalovertailu-2016-2017/

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit