Mitä sisältyy takuuseen?

2 kommenttia

Autot ovat hienoja. Mullistavaa tekniikkaa pullollaan. Mutta uskaltaako niitä omistaa, jos ei ole varautunut ongelmiin. En minä ainkaan ole varautunut tuhansien eurojen korjauksiin esim. 26 kk ( 33 tkm) ikäisen auton kohdalla ("takuu loppui jo pari kk sitten"...voi voi..olispa meillä Harri nyt ollut seuraava vuosimalli....
Ovatko kaksoiskytkin laatikon kytkinlevyt ns kuluvia osia, joita ei korvata? 1800-3000€, vai kestääkö ne edes 150000 km?
Onko momentinmuunnin automaatissa osia/kytkimiä joita ei em. perusteella korvata?
Onko alustassa tukivarsia tai niveliä jotka eivät kuulu takuuseen? 500-1500€
Kuuluuko audio/navilaite takuuseen täyden takuuajan? Ne maksavat 1000- 3500 €
Mitähän hintaluokkaa ovat esim. led ajovaloumpio tai digitaalinen mittaristo, jos vaikka takuu on 2 vuotta ja pitää sitte 2v jälkeen vaihtaa?
Oletteko tulleet yllätetyiksi kun olette takuunalaista autoa korjauttaneet? Ei korvata tai yritetään ainakin puolet nyhtää asiakkaalta ja tehdään laskelmat, jotka näyttävät "edullisilta" kun vain puolet pitää maksaa?

  
 • Takuu on valmistajan/myymän antama lisäturva kuluttajansuojan päälle. Takuun päättyminen ei poista myyjän virhevastuuta. Myydyllä tuotteella tulee olla odotusten mukainen kohtuullinen elinikä.

  Toki kaikki osat ovat "kuluvia", joten jos jotain vaihdetaan 150tkm kohdalla uuteen, on asiakkaan maksettava itse mahdollisesti isokin osuus, koska auto tulee (siltä osin) uutta vastaavaan kuntoon mitä se ei 150tkm jälkeen toki muutoin ole. 26kk / 33tkm kohdalla kuluttajan osuuden soisi olevan varsin pieni (ei puolet).

  Itsellä ei ole noista omakohtaista kokemusta. Takuuaikana on viat aina korjattu mussuttamatta, jopa sellaiset missä on ollut syytä epäillä että käytöllä on ollut osuutta asiaan (=liian tehokas painepesuri liian lähellä puskuria, maalattiin takuuseen).

    
 • En osta uutta korimallia, vaan sellaisen, jolla ensimmäiset ovat ehtineet ajaa noin puoli miljoonaa.

  Sen jälkeen kun tekniikan lastentaudit alkavat olla hallinnassa ja korvaavat osat tuotantolinjalla, valitsen omani niiden joukosta, joiden alustanumeron 10 ensimmäistä merkkiä, tehtaan varustekoodilista ja tuotantoviikko vastaavat vaatimuksiani.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit