Nopeusmittarin tarkkuus

0 kommenttia

Kylläpä on taas rauhallista ajella, kun kevään tullen otin kesäisen harrasteauton liikenteeseen. Nimittäin vanhan autoni nopeusmittari on vuosia sitten korjauksen yhteydessä myös kalibroitu, joten todellisen ajonopeuden näkee suoraan mittarista. Enää ei tarvitse ottaa ennakkoa mittarivirheen vuoksi ja rajoitusnopeudellakin ehtii hyvin muiden mukana.

Nykyautojen mittarit ovat niin tarkkoja, että oikealla rengaskoolla todellinen lukema on aina lukematarkkuuden rajoissa viisarin alla, joten ei ole mitään järjellistä syytä pakottaa niitä näyttämään väärin. Olisi kiva saada sama parannus myös käyttöauton tasakympeille itsestään hakeutuvan vakionopeussäätimen pariksi, ettei tarvitsisi eri määrää lisänapsuja kesä- ja talvirenkailla. Vielä ei ole löytynyt bitin taluttajaa, joka tuon osaisi tehdä.

Olisi vieläkin parempi, jos saman parannuksen saisi kaikkien muidenkin autoihin, koska se saattaisi rauhoittaa liikennettä ihan yleisestikin? Tekniikasta tämä ei ole kiinni, nykyisten mittarien tarkkuus riittää kyllä, kunhan tahallinen kalibrointivirhe poistetaan.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit