Yleiskaukosäädin muistisairaalle

1 kommentti

Olisi tarve löytää kaukosäädin joka osaa käynnistää ja sammuttaa virtanapista television ja digiboxin, vaihtaa kanavat digiboxista ja säätää äänenvoimakkuuden televisiosta. Nämä pitää toimia ilman minkään ylimääräisen napin painallusta aivan kuin käyttäisi vain yhtä laitetta.

Montaa laitetta hallitsevia yleiskaukosäätimiä kyllä löytyy, mutta käyttöohjeita tutkiessa näyttää siltä, että kaikissa pitää käynnistys- ja sammutusvaiheessa painaa vähintään kahta nappia jotta kaksi laitetta käynnistyy/sammuu yhtä aikaa. Liian vaikeata ko. henkilölle.

Olisko jollakulla tieto sopivasta laitteesta? Lisäksi kanavat pitää vaihtua ainakin numeronäppäimistä. Kanavanumerot/muistipaikat ovat ko. henkilöllä muistissa, mutta kahden kaukosäätimen hallinta ei enää luonnistu. Televisiota vaihtamalla pääsisi digiboxista eroon, mutta se ei ole ensisijainen vaihtoehto.

  
  • muokattu 18.07.2019 13:47

    Taisin sopivan kaukosäätimen jo löytääkin Prismassa käydessäni. One for all Zapper 2+. Yksinkertainen ilman turhia nappuloita, ei saa helposti laitteita sekaisin. Siinäkin tosin pitää kahta näppäintä painaa saadakseen televisioon ja digiboksiin virrat. Nuo molemmat näppäimet ovat kuitenkin selkeät isot virtanäppäimet, televisiolle omansa ja digiboksille omansa. Ei tarvitse painaa mitään erikoisilla nimillä tai symboleilla varustettuja näppäimiä. Hämmingin sattuessa voi puhelimessa helposti neuvoa tyyliin "Minkä värinen valo digiboksissa palaa?" - "Paina sitä yläreunan oikeanpuoleista virtanäppäintä".

    Lisäksi ostettiin virtakytkimellä varustettu jatkojohto. Jos laitteet menee jumiin, niin virran katkaisu palauttaa perustilaan.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit