Kokemuksia rengaspainevahdista kun yksi vanne poikkeaa muista ?

4 kommenttia

Onko niin että jos vanteiden navat poikkeavat toisistaan, niin tällöin rengaspainevahti saattaa hälyttää ? Vahti ilmeisesti tarkkailee renkaan/vanteen navan pyörimistä. Eli vahti saattaa herjata vaikka kaikissa renkaissa on sama oikea paine, mutta esimerkiksi yksi vanne on hieman erilainen. Vaikkakin vanteet ovat muutoin identtiset. Herjan voi toki kuitata pois, jos se ilmaantuu renkaanvaihdon jälkeen.

  
 • Tarkennatko kysymystä? Kun puhutaan pyörimisestä, oletan kyseessä olevan passiivinen pyörimisnopeustunnistin, eikä paineanturi ja lähetin vanteessa renkaan sisällä, vai kuinka?

  Jos ymmärsin oikein, silloin ABS:n ja ajonhallinnan hyödyntämät pyörimisanturit yleensä tunnistavat rengaspaineen vain tehollisen vierintäkehän vertailulla. Tällöin pyörän navan ei pitäisi vaikuttaa, vaan ainoastaan renkaan vierintäkehän muutos tai erot laukaisevat tunnistuksen.

    
 • muokattu 31.10.2019 10:57

  "Tarkennatko kysymystä? Kun puhutaan pyörimisestä, oletan kyseessä olevan passiivinen pyörimisnopeustunnistin, eikä paineanturi ja lähetin vanteessa renkaan sisällä, vai kuinka?"

  Vanteessa ei taida olla mitään lähettimiä, tämä on olettamukseni, tarkistan asian vielä.

  "Jos ymmärsin oikein, silloin ABS:n ja ajonhallinnan hyödyntämät pyörimisanturit yleensä tunnistavat rengaspaineen vain tehollisen vierintäkehän vertailulla. Tällöin pyörän navan ei pitäisi vaikuttaa, vaan ainoastaan renkaan vierintäkehän muutos tai erot laukaisevat tunnistuksen."

  Jep, ei kai se pyörän napa mitenkään vaikuta vaan ainoastaaa renkaan ja vanteen yhteisvaikutus tuon vierintäkehän kautta. En tiedä tarkkaan miten tehollinen vierintäkehä mitataan renkaasta. Katsoin vierintäkehän määritelmän, ja se oli renkaan ympärysmitta.

  Autossa on siis yksi vanne joka vahdettiin autoon jälkeenpäin jostakin syystä. Päällisin puolin kaikki vanteet ovat täysin identtisiä. Mutta ilmeisesti tämän yhden vantaan halkaisija poikkeaa muista.

  Ja kysehän on talvirenkaista.

  Itseäni mietityttää lähinnä se että koituuko mitään haittaa siitä että kaikissa renkaissa on sinänsä oikeat paineet mutta yksi vanne poikkeaa muista. Kuluvatko renkaat esimerkiksi nopeammin.

    
 • Autossa on siis yksi vanne joka vahdettiin autoon jälkeenpäin jostakin syystä. Päällisin puolin kaikki vanteet ovat täysin identtisiä. Mutta ilmeisesti tämän yhden vantaan halkaisija poikkeaa muista.

  Siis, jos rengaskoko on täsmälleen sama tässä poikkeavassa vanteessa kuin muissakin, niin vanteen halkaisija ei poikkea yhtään mihinkään.

    
 • Sorry, faktat avauksessani olivatkin väärät. Autoon vaihdettiin uusi oikea takarengas ja kaikki vanteet pysyivät samoina. Koska uudessa renkaassa oli suurempi kulutuspinta ja laajempi säde niin tämä seikka sotki rengaspainevahdin toiminnan. Kaikkiin renkaisiin laitettiin ilmaa 2,5 baria.

  Aika lailla turhalta tämä vahtijuttu vaikuttaa. Suosittelen halvan kompressorin hankintaa ja paineen mittausta kerran kuukaudessa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit