Televisio langaton/langallinen yhteys

2 kommenttia

Onkos joku perehtynyt television ja läppärin ja/tai läppärin/mobiililaitteen välisiin yhteyksiin?
LG-Smart TV vuodelta 2014, siis vanhemmalla käyttiksellä, Netcastilla. Televisio kytketty verkkoon ja sitä kautta internettiinkin langallisella yhteydellä. Wifi olisi lisävaruste sikakalliilla Wifi-donglella. Läppäri/mobiili langattomalla yhteydellä samassa verkossa.

Läppäri/mobiili "näkee" television, mutta ei kaikissa tilatenteissa.
Esimerkiksi Youtubessa sekä selaimella, että sovelluksella on Cast-toiminto"näppäin" ja sitä klikatessa katsottu video käynnistyy televisiossa. Kyseessä ei ole näytön peilaus, vaan televiviossa käynnistyy Youtube-sovellus, jota ohjataan läppärillä/mobiililla.
Sama ei toimi esimerkiksi Yle Areenalla. Areenassa ei näy Cast-näppäintä, eikä Chrome-selaimenkaan Cast-toiminto käynnistä mitään.
Tiedostojen (kuvat/videot) jakokin onnistuu DLNA/SmartSharen kautta.

Ihmetyttää tuo sovellusten erilaisuus, miksi? Onko syynä yksinkertaisesti, että Areena-sovellus on yksinkertaisempi? Jolloin sitä televisiossa voi käyttää joko itse TV:n sovelluksella, Chromecastin kautta, tai WIFI/Miracastin kautta peilaten, mutta ei onnistu seka-wifi-Lan-verkossa.
Ei mitenkään kovin tärkeätä, mutta Yle Areena TV:n omalla sovelluksella on aika hidasta ja kömpelöä.

  
 • muokattu 01.12.2022 13:59

  Sen verran, että Wi-Fi on takkuillut aina ja valokuitu piuhalla suoraan seinästä aivan 10 pisteen arvoinen. Ei koskaan kolmen TV:n kohdalla mitään ongelmia. Vaikka suoranaisesti ei vastaakaan kysymäänne, niin näin pirunmoisen vaivan, kun yritin säätää noita toimimaan luurien ym. kautta. 100+ tuntia ja käytännössä hakkasin päätä seinään vaan näin jälkikäteen ajatellen.

  Noista on kyllä hyviä guideja siis ihan Googlettamalla (englanniksi) ja varmasti saa mieluisan setupin, mutta appsiasiat on sitten kyllä ihan täysin erikseen, esim. tuo Areena, jonka mainittit.

    
 • Casteissa pitää käsittääkseni molempien päiden ja appien tukea ominaisuutta ja vielä samalla tavalla. Yritin joskus saada Sonyn Miracastia toimimaan androidin kanssa, mutta ei siitä sopua laitteiden välillä tullut.

  Chromecastin kanssa törmäsin wifi-ongelmaan. Välillä toimi, välillä ei. Piti vaihtaa wifin luova purkki uudempaan, niin alkoi toimimaan aina. Kännykän tekemässä verkossa on toiminut kanssa. Chromecastin-Areenan kanssa puhutaan peilauksesta, mutta ainakin iPadin ja chromecastin kanssa kyse on muusta. IPadin voi vaikka sammuttaa ja toisto jatkuu. Usein Areena ei ole ihan selvillä missä chromecast menee, mutta nykyisin osaa saada sen selville ilman että toisto kaatuu.

    1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit