"Liikennemerkkirekisteri" sovellusidea

0 kommenttia

Otsikon työnimen alle hahmottuu konsepti uusien ja vanhojen liikennemerkkien oppimisesta, siirtymäajan seuraamisesta sekä joukkoistamisesta.

Ideana on, että kuka vain voi ottaa kuvan näkemästään liikennemerkistä ja sen sijainti ja laatu tallettuu paikkatietokantaan. Hahmontunnistuksella voideaan helpottaa merkin kategorisointia. Tällä saadaan myös status merkin ajantasaisuudesta. Halukkaat voidat perehtyä sitten merkin tarkoitukseen wiki tyyppisellä infosivulla ja epäselviä liikennetilanteita varten lähteissä voi olla linkki ko. lakitekstin kohtaan.

Joukkoistamisen ideaa voi verrata esim. Porokello sovellukseen joka on toiminut hyvin. Laajemman käyttäjäkunnan voisi saada "pelillistämällä", eli pokemongo tyyppisellä pisteiden keruulla nuoremmat voisivat vaikka "kerää 50 kasvia" tyyliin kerätä lähiympäristöstään 50 erilasta liikennemerkkiä.

Kuntien liikennemerkeistä vastaaville yksittäiset lehtijutut yksittäisistä hyvinkin vanhoista liikennemerkeistä ei välttämättä tuota tarpeeksi joukkopainetta, mutta kattava raportti suuresta joukosta vanhentuneita merkkejä voinee nostaa aiheen hankesuunnitelman tasolle ja toimeenpanoon.

Onkohan tällaista tai vastaavaa ehdotettu aiemmin?

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit