Kun auto seisoo helteellä auringossa

1 kommentti

Onko tutkittua tai muuta faktaa, kuinka auton maalaus, koristelistat yms. sekä auton sisustus kestää kuumuutta Suomen olosuhteissä pääosin max. 20-30 celsiusta lisättynä auringon vaikutuksella.

  
  • En tiedä asiasta mitään, mutta olettaisin että Suomessa tämä ei ole ongelma.

    Ensinnäkin pääosa autoista myydään alueille joilla on lämpimämpää kuin Suomessa, joten asia on täytynyt huomioida suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa. Toiseksi en ole ainakaan kuullut tai itse törmännyt sellaiseen että autoissa olisi mitään erityistä auringosta johtuvaa kulumaa, poislukien lähinnä punaisen värin haalistuminen.

    Josta tulikin mieleeni, että aina välillä lehdissä pähkäillään "suomalaisten suosikkivärejä", ja todetaan ettei punainen enää ole yhtä suosittu kuin ennen. No ei se ole, kun ei niitä tahdo enää saada. Ainakaan niillä merkeillä mitä olen viimeaikoina katsellut ei ole ollut "kunnon" punaista, yleensä saatavilla on valkoinen, musta ja ehkä 2 muuta väriä + 8 eri harmaata. Seitsemän vuotta sitten innostuin vielä ostamaan uuden auton punaisena, mutta kolmea seuraavaa en.

    Aikoinaan, ja ehkä vieläkin, kun Afrikkaan roudattiin Suomesta(kin) vanhoja Toyotoja, ei sinne tahtoneet kelvata punaiset - juurikin tuon haalistuminen takia.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit