Langattomat nappikuulokkeet: testit ja todellisuus?

0 kommenttia

Hankin äskettäin tunnetun valmistajan paljon kehutut kuulokkeet. Tavoitteena hyvä äänentoisto, riittävä akkukesto ja käyttökelpoinen melunvaimennus.

Ei mennyt ihan nappiin.

Ääni on Android-laitteen kanssa (SBC-koodaus) tunkkainen, kuulaus ja tilavaikutelma puuttuvat. Vastamelutoiminto tekee äänestä lähes monofonisen. Valmistajan tarjoama äänen paranteluasetus ei vaikuta yhtään mitään.

Applen kanssa (AAC) ääni on hyvä. Melunvaimennus siinäkin vähän huonontavasti vaikuttaa. Valmistajan tarjoama paranteluasetus tuo ehkä hieman parannusta.

Akkukestoa luvataan 6-8 tuntia, toteutuu 4-5 tuntia ilman melunvaimennusta, hyvin hiljaisella äänenvoimakkuudella ja lyhyellä BT-yhteysvälillä.

Melunvaimennus olisi varmaan aika tehokas, jos napit saisi pysymään tiiviisti korvissa. Nyt etenkin vasemmalle puolen tulee hyvin herkästi "vuotoa", joka huonontaa melunvaimennuksen lähes olemattomaksi.

Käyttökokemuksen kruunaa kökkö sovellus, joka tarjoilee turhanpäiväisiä vastameluasetuksia ja automatiikkaa asetusten "optimoimiseksi" käyttötilanteen ja -paikan mukaan. Automaattisen toimintamoodin vaihtumisen kunniaksi annetaan musiikin sekaan oikein kuuluva piippaus! Olisivat edes piilottaneet nämä turhakkeet johonkin "edistyneen käyttäjän" valikkoon - minulle riittää se, että melunvaimennus on joko pois tai maksimaalinen.

Omituista, että missään testeissä ei puhuta tämän tuotteen äänentoiston ongelmista, akkukeston vajauksesta tai turhanpäiväisestå optimointipelleilyistä. Onko niin, että ensivaikutelma ratkaisee näissäkin asioissa liian paljon?

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit