Googlen puute Huawei/Honor -puhelimissa?

5 kommenttia

Tuollainen väite oli lehtijutussanne? Petasearchilla saa muutamassa minuutissa kaikki Googlen sovellukset noihin puhelimiin, itse sovelluksethan toimii noissa puhelimissa. Ainoa mitä ei saa, on Google Play Store. Toki senkin kikkailemalla saa.
Ja sovelluskauppojahan on vaikka kuinka paljon muitakin kuin Google Play Store ja AppGallery.
Erikoinen juttu oli.

  
 • Siis Huawein Petal Search -applikaatio. Sillä saa ladatuksi kaikki Googlen sovellukset ja muistaakseni myös päivittää ne automaattisesti, jos haluaa.

    
 • Saapihan sitä melkein "mitä vaan" toimimaan. Tuskin kuitenkaan peruskäyttäjä tietää mitään Petal Search-appista, tai kuinka viritellä Googlen Play store toimimaan Huaweissa tai Honorissa. Tosin voi tulla perus-perus-peruskäyttäjälle puhelimen oston jälkeen yllätyksenä, että ei appeja niin vaan ladatakaan, ellei myyjä ostajaa valista. Joten kyllä Google-puute on puute.

    
 • @Rapro kirjoitti:
  Saapihan sitä melkein "mitä vaan" toimimaan. Tuskin kuitenkaan peruskäyttäjä tietää mitään Petal Search-appista, tai kuinka viritellä Googlen Play store toimimaan Huaweissa tai Honorissa. Tosin voi tulla perus-perus-peruskäyttäjälle puhelimen oston jälkeen yllätyksenä, että ei appeja niin vaan ladatakaan, ellei myyjä ostajaa valista. Joten kyllä Google-puute on puute.

  Petal-haku on ihan Huawein perussovellus, ei mitään ihmeellistä. Sillä saa ainakin kaikki yleisimmät Googlen sovellukset hetkessä puhelimeen (esim. Google Maps, Youtube, Gmail jne.), tähän ei vaadita mitään virityksiä. Kumma ettei tästä tiedetä laajemmin. Olen itse kokeillut mitä sovelluksia tuolta löytyy ja pitkä liuta Googlen sovelluksia löytyy kyllä. Huawein Suomen Facebook-sivuillakin paljon keskustelua tähän liittyen. Jos haluaa ihan Google Play Storen, niin siihenkin löytyy nykyään tosi helpot ohjeet, ei vaadita mitään osaamista tähänkään. Pitäisi mennä 10 minuutissa. Googlen haulla löytää tähän heti selkeät ohjeet. Noin 6 steppiä, niin on tämäkin puhelimessa. Huvittavaa on että Googlen Youtubessa on myös kymmeniä ohjeistuksia tähän.
  Ainoastaan yksi sovellus on, jota tietääkseni ei saa näihin uudempiin Huawein puhelimiin mitenkään. Se on Google Pay. Siihen vaaditaan aidosti Googlen sertifioima puhelin. Mutta kuinkahan monelle käyttäjälle tämä on kynnyskysymys?
  Jotkut puhelinfriikit ovat toki tehneet niin, että asentavat virtuaalikoneen Huawein puhelimeen ja tähän virtuaalikoneeseen lataavat täyden Google Androidin. Ainakin Youtuben videolla toimii todella nopeasti ja helposti, mutta tämä nyt menee ehkä enemmän sitten virittelyn puolelle. Tuon virtuaalikoneen saa kuka tahansa ladatuksi netistä ilmaiseksi.

    
 • Täällä yksi rautalankaohje Google Play Storen asentamiseen. Ei tarvitse ymmärtää yhtään mitään. Mutta tosiaan Petal-haulla saa lähes kaikki sovellukset ilman tätäkin.

    
 • Hyvä kun on mahdollisuuksia! Vaikka minulla ei ole Huawein puhelinta (vain mainio Huawein älykello), hieman tutustuin aiheeseen. Pikatutustumisella jäi vähän epäselväksi mitä eroa on Petal Seachillä, App Searchilla ja App Galleyllä? Kaikki nuo kuitenkin Huaweille appeja tarjoavia, tai etsiviä sovelluksia. Nimistä voi jotakin päätellä, mutta ovatko molemmat Search-päätteiset periaatteessa sama sovellus, nimi kenties vaihtunut
  Toisena juttuna; jollakin suomalaisella sivustolla joku valitti, että suomalaisia pankki- tai viranomaissovelluksia ei löydy. Lieneekö jo vanhaa tietoa, joko nykyään löytyy?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit