IPS-paneelin musta

0 kommenttia

TM:n mukaan televisioiden kuvanlaatu on kehittynyt paremmaksi. Näyttää olevan todellakin totta. Ostin kuusi vuotta vanhan LG-televivion tilalle uuden LG Nanocell-tv:n. LG:n valintana kestävyyden, ominaisuuksien ja laajan katselukulman takia. IPS-paneeli (Nano) siis, huonommasta mustasta huolimatta. Nyt hämmästelen sen hyvää mustaa ja yleensäkin hyvää kontrastia, aivan eri tasolla kuin edellisessä TV:ssä. Parempiä värejä osasinkin odottaa.

Silmämääräisesti arvioituna kuvan musta näyttää kokolailla yhtä mustalta kuin virrattoman ruudun musta. Valovuotojakaan en ole onnistunut havaitsemaan. Täysin pimeässä huoneessa en ole katsellut, mutta melko hämärässä kuitenkin. Epäilin jo, että tässä uudessa olisi VA-paneeli, mutta tekniset tiedot ja laaja katselukulma kertoo IPS-paneelista.

Seuraavaksi epäilin, että onko taustavalo liian himmeä, ettei mustan ja harmaan kaikki tasot näy, vaikka kuva muuten onkin kirkas. Netin syövereistä kaivoin esille testikuva-palkkeja, joissa on eri tasoisia musta-harmaa-palkkeja. Katselin niitä samoilla kuva-asetuksilla kuin muutakin televisiokuvaakin. Kyllä kaikki harmaa-tasotkin erottuivat.

Minulla on käytössä television "ehdottama" kuvatila ECO virransäästöllä. Ainoastaan kontrastin pienensin arvoon 90. Tuossa tilassa Local Dimming,Trumotion, ym. "kuvaparannukset" ovat oletuksena arvossa pieni, tai luonnollinen, tai vastaava. Muut mielestäni tärkeimmät arvot ovat lähellä TM:n LG-televisioille suositeltuja arvoja, joten en niihin ole kajonnut. Varsinkaan kun kuva näyttää hyvältä.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit