Ajokokeen kuvaaminen

0 kommenttia

Onko oikeasti niin, että ajokokeessa käytettävässä autossa ei saa olla tallentavaa kameraa?

Nyt korona-aikana ajokokeeseen ei pääse opettaja mukaan, vaan ajoneuvossa saa olla vain oppilas ja ajokoetta vastaanottava henkilö. Oppilaan oikeusturva on todella heikko, koska hylkäämisen perusteet jäävät vain hylkääjän sanan varaan.

Opetusautosamme on tuulilasin yäreunaan, peruutuspeilin taakse asennettu BlackVuen kamera, joka kuvaa vain eteenpäin eikä lainkaan ajoneuvon sisälle.

Kamera näkyy aivan selvästi apukuskin paikalle, eikä sitä ole mitenkään yritetty piilottaa.

Oppilaan palatessa ajokokeesta (ajokoe hyväksyttiin), kokeen vastaanottaja ei kommentoinut itse ajosuoritusta mitenkään, mutta sanoi että opetusautossa ei saa olla tallentavaa kameraa. Ja hän oli poistanut kameran tuulilasista ajokokeen aikana.

Mikäli olisin kertonut kamerasta ennen ajokoetta, hän olisi vaatinut kameran sammuttamista tai poistamista. Mikäli kameraa ei olisi saanut pois päältä/poistettua, niin ajokoetta ei kuulemma olisi voinut suorittaa kyseisellä ajoneuvolla.

Kun kysyin että mihin nämä vaatimukset perustuvat, kokeen vastaanottaja ilmoitti että ohjeet ovat tulleet ylempää. Konttorihenkilökunnalta kysyttäessä, he eivät ota asiaan kantaa.

Ajovarman asiakaspalvelu tai Traficomm ei ole kysymykseen vastannut, eikä myöskään liikenne- ja viestintäministeriö.

???????????

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit