TM RM:n lämpöboksin lämmitystestin jälkeen

0 kommenttia
JP3JP3
muokattu 22.11.2021 01:26

Ihan asiallinen kommentti Maralla.https://rakennusmaailma.fi/tm-pikakoe-makita-dcw180-kylma-lampolaukku Artikkelissa olisi voinut tosiaan mainita, ettei makkaroita pidä syödä jos lämmittäminen on kestänyt 7 tuntia. Nopeammin pitää safka yli 50 C asteen saada,jotta on turvallista.

Koska säilömisosaaminen on katoavaa kansanperinnettä - ja varsinkin täyssäilykkeiden kanssa näkee välillä, ettei ymmärretä, että se painekeitin + 121 C lämpöä + riittävästi aikaa, jotta lämpötila säilykkeen keskipisteessäkin on vaaditut minuutit sterilointilämpötilassa = on todellakin paras henkivakuutus, niin voisiko TM harkita laatia esim. painekeitinkoetta markkinoilla olevista härpäkkeistä plus tietopakettia säilönnästä? Jos meinaa liian laaja tulla, niin painekeitinsäilöntä täyssäilykkeeksi on riittävä tietopaketin aihe. Erilaiset sokeroinnit, kuivaukset ja happamuudensäätökonstit on sitten bonusta, jos tilaa riittää.

Sitäki voisi testata, että kauanko oikeasti kestää saada täyssäilykkeen keskelle vaaditut olosuhteet kun a) purkki on täynnä hirvenlihaa tyypillisellä reseptillä b) purkki on täynnä omakalaa omalla reseptillä. Noita kun näkee jengin harrastavan laajasti Suomen luonnonantimia säilövissä piireissä. En usko, että kaikilla on osaaminen kunnossa eli aika tuurillakin tässä mennään.

Tässä tarvittaisiin tietopakettia ja tutkivaa TM-testiotetta varmasti tuosta aiheesta!

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit