Teslan työntekijöiden mukaan Teslan autonomiavideo on väärennös

0 kommenttia

Entisiltä Teslan työntekijöiltä kovia väitteitä – Ylistetty ominaisuus sai ikävän kolauksen
7.12.202113:32päivitetty 7.12.202113:58

image
Tesla. Haastatteluja antaneet työntekijät pelkäävät Elon Muskin kostoa.

Yhtiön entiset työntekijät paljastavat, että Model S kolaroi väärennetyksi väitettyä videota kuvattaessa.

Sanomalehti The New York Timesin haastattelemat entiset Teslan työntekijät väittävät yhtiön väärentäneen vuonna 2016 julkaistun videon, jossa Model S ajaa itsestään ilman ihmisen apua. Asiasta kertoo uutissivusto Motortrend.

Työntekijät sanovat, että alkuperäisellä videolla näkyvä auto ei aja omien sensoreiden ja ohjelmien avulla, kuten yhtiö antaa ymmärtää. Väitteiden mukaan auton reitti kartoitettiin etukäteen 3D-skannausteknologialla, jota ei löydy kuluttajille myytävistä autoista. Näin ollen autolla oli digitaalinen kartta, jota se seurasi ajaessaan.

Tesla ei kartoita reittejä etukäteen autoilleen kyseisellä teknologialla, vaan käyttää autoista kerättyä dataa ja videota automaattiohjauksen kehittämiseen. Työntekijät ovat myös kertoneet, että videota kuvatessa Model S osui tien sivussa olleeseen puomiin yhtiön alueella. Auto vaurioitui törmäyksessä ja videon tekeminen jouduttiin keskeyttämään korjauksien ajaksi.

Asiasta haastattelun antaneet 19 työntekijää haluavat pysyä anonyyminä, sillä he pelkäävät Teslan sekä sen toimitusjohtaja Elon Muskin vastaiskua. Elon Musk on usein hyökännyt arvostelijoitaan vastaan erityisesti Twitterissä.

Väitteet ovat osa laajempaa artikkelia, joka paljastaa yhtiön sisäiset ristiriidat autopilotin ja itseohjautuvuuden turvallisuuden kehittämisessä. Tesla tai Elon Musk eivät kommentoineet asiaa The New York Timesille useista pyynnöistä huolimatta.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/8ac4ff5f-dc9c-4267-adc0-593b6ae9cec5?ref=ampparit:9147

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit