Merkitsemätön nopeusrajoitus

1 kommentti

Isohko yksityistiealue, joka on "avoinna" kaikenlaiselle liikenteelle, myös läpiajolle. Ko. alue päättyy kolmessa risteyksessä yleiseen tiehen, jolla on 50km/h nopeusrajoitus. Tätä yleistä tietä yksityisteitä pitkin lähestyttäessä on ennen risteyksiä aluerajoituksen päättymismerkit. Käännyttäessä yleiselle 50km/h rajoitetulle tielle, ei tällä tiellä ole nopeusrajoitusmerkkejä risteyksien jälkeen. Mitään aluerajoitusta ei ole tällä yleisellä tiellä. Yksityistieltä kääntyvälle on nopeusrajoitus siis 80km/h, muille 50km/h? Erehtyä voisi helposti, varsinkin läpiajava, koska tietä voisi kuvitella 80km/h yleisrajoituksen piiriin kuuluvaksi.
Onko merkkien asettelu puutteellista, vai koskeeko yksityisteiden risteyksiä eri säännöt, kuin yleisiä teitä muuten? Miten poliisi suhtautuisi "ylinopeutta" ajavaan?

  
 • Poliisi toteaa liikennesäännöistä ko. tieosuuden nopeusrajoituksen ja sillä mennään.

  Sama ongelma on tuolla maaseudulla, kun ajelee kolmi- ja nelinumeroisia teitä.
  Tulee "kylä" ja 60km/h nopeusrajoitus.
  Kuitenkin sen kylän alueelta tulee sivuteitä siihen päätielle, jossa on 60km/h rajoitus, mutta sieltä sivutieltä tulija saakin posottaa 80km/h, koska joka risteykseen ei ole raaskittu laittaa 60km/h kylttiä.

  Kaikkein haasteellisin tilanne autoilijalle on se, kun on joku siltarummun korjaus ja siinä kohdalla on vaikka 30km/h kyltti.
  Sitten sen jälkeen on vaikka 7km sitä tietä ilman seuraavaa nopeusrajoitusmerkkiä tai risteystilannetta.
  Kuinka moni ajaa nopeusrajoitusten mukaan?
  Ainiin täällä kaikki on lakia noudattavia autoilijoita ja kaaharit on s**tanasta.

  Pahimmillaan tilanne voi olla se, että pyyhkäiset tutkaan 84km/h ja kun rajoitus on 30km/h, niin ylitystä 51km/h, eli kortti pois.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit