Eikö ALV:ia 6 kk vanhasta tuontisähköautosta.

4 kommenttia

Käytetyn täyssähköauton tuonnista on ollut myös auto- ja arvonlisäverojen osalta entistä kannattavampaa, sillä yli kuusi kuukautta vanhoista sähköautoista ei ole enää huhtikuun alun jälkeen käytännössä kannettu edes arvonlisäveroa.

https://www.is.fi/autot/art-2000008734465.html

  
 • Selvis jo

  YLI kuusi kuukautta vanhojen sähköautojen tuonti Suomeen muuttuu edullisemmaksi ensi kevään korvalla. Syynä on uusi laki, jonka mukaan uusien täyssähköautojen autovero poistui kokonaan lokakuun 2021 alusta alkaen. Sen myötä myöskään uudenkarheista, mutta yli kuusi (6) kuukautta vanhoista sähköautoista ei enää käytännössä kanneta edes arvonlisäveroa huhtikuun alun 2022 jälkeen.

  Tällaisista autoista on kannettu arvonlisävero jo kerran siinä EU-maassa, jossa auto on rekisteröity ensimmäisen kerran. Kun kuuden kuukauden sääntö tulee täyteen, ei arvonlisäveroa kanneta enää Suomessa maahantuonnin yhteydessä.

  https://www.is.fi/autot/art-2000008333732.html

    
 • Otsikko on vähän outo, eihän käytettynä tuodusta autosta mitään alv tarvitse maksaa.

    3
 • muokattu 08.04.2022 21:55

  @Jorma L2 kirjoitti:
  Otsikko on vähän outo, eihän käytettynä tuodusta autosta mitään alv tarvitse maksaa.

  Eikös se mene niin että se muuttuu käytetyksi 6kk kohdalla,ennen sitä se on uusi?

  Edit: Jatkan vielä. Nyt on siis käsillä ne ajat että ensimmäiset 1.10.2021 jälkeen rekisteröidyt autot ovat 6kk vanhoja, ja sen seurauksena niistä ei tarvitse maksaa autoveroa (koska suomeen uutena maahantuoduistakaan ei tarvitse), eikä alvia koska käytetyn raja on 6kk.

    
 • Käytetyille autoille on määritelmät, mutta tuontitilastoja kun selailee, niin ei kaikilla ole ajettu kovinkaan paljoa, alle 3000 km ajettuja on listoilla.
  ” Tulli määrittelee käytetyksi yli 6 kuukautta sitten rekisteröidyn ja yli 6.000 km ajetun auton. Molemmat ehdot tulee täyttyä. ”

    3
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit