Asenteita, säästöjä ja kusipäisyyttä

1 kommentti

Näin suomalaiset aikovat reagoida, jos polttoaineen hinta jatkaa nousua – Eva: Kaikilla kipukynnys ei ole ylittynyt
Pieni osa kansalaisista ilmoittaa olevansa polttoaineasioissa valmis jopa mustan pörssin kauppaan.

https://www.is.fi/autot/art-2000008777376.html

Tutkimus: Suomi säästää miljardeja, jos ilmastotoimet tehdään ajoissa

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tutkimus-suomi-saastaa-miljardeja-jos-ilmastotoimet-tehdaan-ajoissa/8414602

Näin paljon autoilija voi netota kaupan tarjoamasta ilmaisesta edusta – hyöty jopa satoja kilometrejä ja yli 60 euroa per latauskerta
Lidlin tarjoama ilmaisten 50-kilowattisten latausasemien verkko on lajissaan Suomen laajin. Mutta kuinka suuri on ilmaislataajan itselleen kuittaama hyöty?

https://www.is.fi/autot/art-2000008537862.html

  
 • Tuosta mtv-uutisesta saattaa saada käsityksen että Suomi voi itse yksinään / on ratkaisevassa asemassa vaikuttaa siihen miten globaalit ilma- ja vesivirtaukset liikkuvat, ja millä lämpötiloilla. Että nyt kun Suomi laittaa vaan nopeasti hösseliksi on homma pian kunnossa.

  Jokaisen pitää tietysti tehdä oma osuutensa, mutta ahdistumisen välttämiseksi on hyvä tiedostaa että yksin esimerkiksi Pariisissa (Ranskan pääkaupunkiseudulla) asuu kaksinkertainen väkimäärä Suomen koko maahan verrattuna. Että emme onneksi ole yksin pelastamassa tai tuhoamassa maailmaa.

  Koko Ranskassa asuu saman verran väkeä kuin suomalaisia asuu Suomessa. Ja 60 miljoonaa ihmistä sen lisäksi.

  Yksi pieni keino saada suomalaisten päästöt vähenemään olisi lopettaa velaksi eläminen, eli madaltaa elintasotavoitteita. Ettei pumpata velaksi BKT:tä korkeammaksi kuin se luontaisesti on. Asutaan ahtaammin, eikä tuoda elintarvikkeita Uudesta-Seelannista saakka - kuin korkeintaan juhlatilaisuuksiin, ei arkiruoaksi. Lanttu ja peruna takaisin ruokapöytiin.

  No, jokainen voi vaikuttaa sen valtameren pisaran verran ostoksillaan ja elintavoillaan, tai vaihtoehtoisesti voi jättää vaikuttamatta / elää hetkessä, useimmiten vain yksilö- tai perhetasolla. Valtiotason hankinnat on toisten vastuulla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit