Kuoppien särkemistä autoista satelee korvausvaatimuksia

2 kommenttia

Suosittelen laittamaan vaatimuksen, vaikka korvausta ei saisikaan.

Ehkä autoliitollakin kehittyisi kerrankin oikeaa sanottavaa, muutakin kuin verot jalankulkijoiden maksettavaksi ja ajokortit lapsille.

https://www.ts.fi/uutiset/5648682

  
 • Tämä sisältö on digitilaajillemme.
  Lue juttu ja tutustu myös muuhun digisisältöömme.
  Tilaa 1 kk 1,90 €

    
 • Kiitos Josef,

  Lainaus Ts:stä:
  ”Painaumat, kuopat ja murtuneet tienreunat ovat tielläliikkujien tavallinen riesa. Routa, runsaat sateet ja edestakaisin nollan asteen molemmin puolin sahannut sää ovat tänä vuonna saaneet aikaan paikoin poikkeuksellisen voimakkaita vaurioita maanteillä ja kaupunkien kaduilla. Myös ajokin vaurioituminen heikkokuntoisilla teillä on tullut monelle kuskille tutuksi.

  Tienkäyttäjä voi yrittää hakea korvauksia tien huonon kunnon vuoksi syntyneistä vahingoista kahdelta taholta riippuen siitä, kumman vastuulla olleella alueella vaurio on sattunut. Ely-keskukset vastaavat maanteiden hoidosta, kunnat katujen ja kaupunkialueiden.

  Maanteillä syntyneiden esinevahinkojen korvaushakemukset käsitellään koko maan osalta kootusti Lapin Ely-keskuksessa. Valtaosa Elylle tulevista hakemuksista juontuu kuoppaan ajaessa tulleista vaurioista, kuten renkaiden ja vanteiden rikkoutumisista, kertoo vahingonkorvausasioiden ryhmäpäällikkö Hilla Raivio Lapin Ely-keskuksesta.”

  On joskus vaikeaa tietää onko tie kunnan vai valtion, siis tehdään ilmoitus molempiin. Olisi saatava vähintään nelinkertainen ”valitusvirsi”.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit