Vähän toista kuin Esson baarissa – Saksalais-premiumin lataus-lounge luo sähköautoiluun glamouria

0 kommenttia

Tyyliä

Vähän toista kuin Esson baarissa – Saksalais-premiumin lataus-lounge luo sähköautoiluun glamouria

10.6.202211:06päivitetty 10.6.202211:20

image

Tyyliä. Audin sähköautojen latausasema mullistaa käsityksemme huoltoasemista.KUVA: MANUEL HOLLENBACH

Tämä on vähän toista kuin siinä kuulussa Esson baarissa. Saksalais-premium Audin lataus-loungessa sähköautoilua tarjoillaan vähän eksklusiivisempana elämyksenä.

Poissa ovat karrelle palaneet kahvipannut, varaosia pursuilevat täyttöhyllyt, rasvaa tihkuvat rekka-annokset... ja pihalla päivystävät bensapumput.

Tilalla on viileän hillittyä aulatunnelmaa mannermaiseen tyyliin. Isot lasipinnat, parkettilattiat ja funktionaaliset huonekalut lataavat myös kuljettajaa.

Näissä tiloissa sähköautoilija voi hiljentyä hetkeksi ja tilata tarjoilijalta vaikkapa kupin espressoa odotellessaan ajokkinsa latautumista.

image

Avaraa. Aulatiloissa voi rauhassa odotella sähköautonsa elpymistä. KUVA: MANUEL HOLLENBACH
Tällä hetkellä Audin tarjoilemista latauselämyksistä saa nauttia Nürnbergissä, mutta lisää on luvassa. Vastaavan kaltainen latauskeidas avataan pian Sveitsin Zürichissä, Itävallan Saltzburgissa sekä Berliinissä.

Kaikkea on ja sähkökin riittää
Audin mukaan Nürnbergin latausasema on ollut menestys. Tammi-huhtikuun 2022 välisenä aikana autonvalmistaja kirjasi yhteensä 3 100 latauskertaa 24 latauksen päiväkohtaisella keskiarvolla.

Sähköä siirtyi latausten yhteydessä ajoakkuihin keskimäärin 800 kWh päivää kohden. Lataustottumuksista tehdyn selvityksen mukaan noin 60 prosenttia asiakkaista palasi latauspisteeseen uudelleen.

Heillä ei usein ollut mahdollisuutta kotilataukseen.

Palveluita joka lähtöön
Noin 200 neliötä käsittävään avoimeen lataus-loungeen kapusi joka päivä keskimäärin 35 asiakasta. Heille suotiin myös mahdollisuus tepastella 40 neliömetrin terassilla, josta avautui näkymä alhaalla oleviin latauspisteisiin.

Lounge-tunnelman ohella tarjolla on henkilökohtaisten mobiililaitteiden latauspisteitä, catering-tarjontaa sekä päivittäistavaroiden jakelupalveluita. Aulatiloissa päivystää toki concierge huolehtimassa lataajien hyvinvoinnista.

image

Mitä saisi olla. Aulatiloista löytyy tarjontaa nälkäiselle sähköautoilijalle.KUVA: MANUEL HOLLENBACH
”Asiakasmäärät ovat rohkaisevia ja palautteen perusteella kaupunkirakenteeseen sijoitettu premium-luokan pikalatausasema on täysosuma”, Audi ilakoi.

Energiaa kierrätysakuista
Ajoneuvojen lataukseen käytettävä energia varastoidaan erityisiin säiliöihin. Näitä kuutionmuotoisia latausmoduuleita voidaan tarpeen mukaan helposti siirrellä ja asentaa paikasta toiseen.

Energia varastoidaan moduulien kierrätettyihin litium-ioni-akkuihin, jotka on otettu talteen puretuista ajoneuvoista. Jokainen latausmoduuli mahdollistaa kahden ajoneuvon latauksen yhtä aikaa.

Esimerkiksi Nürnbergin latausasemalla on pattia 2,45 MWh:n verran. Tarjolla on yhteensä kuusi 320 kW:n pikalatauspistettä.

image

Pikaista latausta. Lataus-sähkö tuotetaan uudistuvilla menetelmillä.
Auto ladataan uudistuvista lähteistä tuotetulla vihreällä energialla.

Latausaseman katolle asennetuista aurinkopaneeleista saadaan lisäksi käyttöön 30 kW:n edestä sähköä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/0fef6be4-df80-4766-8beb-9487b6def109?ref=ampparit:3ee0

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit