T&T lehdestä luettua

3 kommenttia

Kaikilla ei liene pääsy lehteen niin herättelen keskustelua Otaniemessä toimivan yrityksen, Nellinor, tuotteesta. He rakentavat aivan uusista A-luokan kennoista varavoimalan akun muodossa.
https://nelinor.com/
7 kWh akku maksaa 3800e, latausteho 2,2 kW ja kuormittaa voi 1.8kW teholla. Paino 59kg. Lataussyklejä 6000 kpl, eli 15 vuotta kerran päivässä.
Laitteen kytkemiseksi taloon tarvitaan sähköasentaja, Saksassa käytön voi aloittaa laittamalla pistotulpan rasiaan. Laite osaa lukea netistä spot-hinnat ja hoitaa latauksen halpoina tunteina.
Miettiä voi tietysti investointikustannusta - annuiteetilla 3800 euron pääoma 4% korolla tarkoittaa noin 5000 euron maksua 15 vuodessa. Pelkkä laitteen kuoletus edellyttää 0,80 euron tuloa (6000 krt) per lataustapahtuma. No, ehkä tämä on vähän mutkat suoriksi muttei 0,11 e/kWh säästö ihan mahdotonta vielä ole. Jos paketin voisi ladata omilla aurinkopaneeleilla niin selkeää tuloa olisi tiedossa.

  
  • Melko pieni kapasiteetti vain sähkön oston ajoitukseen, mutta jos sen saa jo olemassa olevilla paneeleilla ladattua niin sitten ajatuksen jatkoksi. Millähän laite tietää toimia Saksassa, luulisi talouden kuormatiedon olevan kuitenkin tarpeellinen, ellei toimi on-line-UPSina.

      
  • TM voisi tehdä jutun tästä Nelinor akkusysteemistä ja jos mahdollista saada jo kokemuksia toimivuudesta.

      
  • Ja vaikka https://www.cactos.fi/tuote. BESS ja UPS -akkusähkövarastoja alkaa olla erilaisia ja -kokoisia.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit