TV:n resoluutio

3 kommenttia

Jos olettaa, että on kaksi (liki) samanlaista töllöä samalta merkiltä, kannattaako ostaa 4k UHD vai vain full-hd? Saako paremmassa tarkkuudessa jotain ongelmia, joita ei pienemmässä resoluutiossa ole? Koko on 43".

  
 • Riippuu siitä että aikooko joskus katsoa jotakin ohjelmaa 4K-tarkkuudella, vai onko kaikki skaalattua. Vielä on antenni-tv-puolella monella kanavalla vain SD-tason kuvalaatua, eikä 4K-ruutu tee siitä edes FullHd-laatuista.

  Tai katsooko ruutua oikein läheltä. 43" kokoisessa ruudussa FullHD on jo hyvä, jollei ruutu ole ruokapöydällä.

  Toinen juttu on sitten onko siinä kalliimmassa 4K:ssa muita ominaisuuksia, esimerkiksi enemmän "potkua" sovelluspuolella.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/SDTV#/media/Tiedosto:Common_Video_Resolutions.svg
  Tästä kuvasta puuttuu 4K. SD, HD-Ready ja FullHD siinä näkyvät.

    
 • Haen keskijalallista mallia ja Powerissa olikin muutama vaihtoehto. Nokian nimisenä oli kaksi ominaisuuksiltaan samanlaista mallia ja niissä oli tuo muun tekniikan kehitys vaikuttamassa kuvaan. FHD oli nykivä, UHD taas kuljetti palikoita todella tasaisesti. Molemmissa oli muuten ihan hyvä kuva eikä pikselit käyneet silmiin kummassakaan.

  Ääni ei ollut kummallinen, ehkä kuunneltavissa ilman ulkoista äänentoistoa.

    
 • muokattu 26.11.2023 15:29

  Prisma ratkaisi hankintaongelmani. BF-tarjouksena oli Finluxin 43" FHD-töllö. Hintaakaan ei ollut kuin polttoainetankillisen verran, joten sellainen tuli haettua. Näköjään full-HD-tarkkuus riittää hyvin tuon kokoiseen laitteeseen. Iivon räät näkyvät ihan tarkalleen. Näyttää siis hyvältä ja ei nyi. Ääni ei ole kummoinen, mutta puhe toistuu hienosti. BT-kaiutinkin alkoi toimimaan. Android tv on vielä kännykkääkin ankeampi, mutta toimii. Jostain syystä Yle Areenan appiä ei saa asennettua, mutta se toimii peilaamalla. Hidashan tuo on, pitää odotella välillä pari sekuntia näppäimen painalluksen vaikutusta. Ja mahtui paikalleen, yhtään isompi ei saisi olla.

  PC:n selaimen kuvan saa peilattua chromesta, mutta osoiteriviä ei näy. Kun on langaton näppis ja hiiri, olisi ollut kiva käyttää töllöä langattomana näyttönä ainakin surffailuun. Matka-tv osaa sen, kun ei ole android. Saakohan tuolle tehtyä jotain? Miracastin pitäisi toimia ohjeiden mukaan langattomana näyttönä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit